Apple твърдят iOS 18 да е „най-голямата промяна“ на iPhone досега

Днес Apple потвърдиха, че WWDC 2024 ще започне на 10 юни, където очакваме iOS 18 и основни нови функции на AI. В нов доклад днес Bloomberg повтаря, че iOS 18 ще бъде „най-амбициозният основен ремонт на софтуера на iPhone в неговата история“.

Едно нещо, което обаче не трябва да очакваме от WWDC, е собственият генеративен AI чатбот на Apple, подобен на ChatGPT или Google Gemini.

През последните няколко седмици множество източници съобщиха, че Apple ще се обедини с партньор, като Google, за да захранва поне някои от новите AI функции, идващи в iOS 18. Съобщава се също, че от Apple са провели разговори с Baidu и OpenAI за потенциални партньорства.

В днешния доклад Марк Гърман от Bloomberg пише, че съобщенията на Apple ще „включват набор от нови проактивни функции, които да помагат на потребителите в ежедневието им“. Съобщенията обаче няма да включват чатбот на Apple. В доклада се казва:

Стратегията на Apple за изкуствен интелект ще включва набор от нови проактивни функции, които да помагат на потребителите в ежедневието им. Компанията обаче не планира да дебютира със собствен генериращ AI чатбот. Вместо това Apple води преговори с потенциални партньори като Google и OpenAI на Alphabet Inc. за предоставяне на генеративни AI услуги, съобщи Bloomberg News.

В допълнение към новите AI функции, iOS 18 също така ще включва промени в потребителския интерфейс, както и нови опции за персонализиране на началния екран. По-специално, според съобщенията iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone свободно да поставят икони на приложения на своите начални екрани, без да бъдат ограничавани от съществуващото оформление на мрежата.

Що се отнася до тазгодишната актуализация на watchOS 11 за Apple Watch, Bloomberg казва, че трябва да очакваме „незначително опресняване“. Apple също работи върху visionOS 2 за Apple Vision Pro, заедно с актуализации за iPad, Mac и Apple TV.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *