Твърди се, че разработката на Apple „Smart Ring“ се ускорява преди Samsung Galaxy Ring

Твърди се, че Apple са ускорили развитието на технологията за „интелигентен пръстен“ преди предстоящия Samsung Galaxy Ring, според ETNews. Сайтът казва, че Apple непрекъснато показват патенти, свързани с „Apple Ring“, вероятно водени от очакваното пускане на Galaxy Ring по-късно тази година.

Samsung представи своя пръстен на събитие Unpacked през януари 2024 г. Очаква се да поддържа проследяване и измерване на информация за здравето и съня, дистанционно управление на други устройства и безжични плащания, оборудван с функции за измерване на кръвния поток и електрокардиограма. В момента в етап на производство на прототип, пръстенът се очаква да започне масово производство през второто тримесечие, с около осем различни размера на разположение.

Въпреки че интелигентните пръстени предлагат функционалност, която вече е налична в смарт часовниците, те биха могли да предложат по-дискретна и удобна опция за непрекъснато носене и могат да позволят прецизно събиране на биометрични данни без обемистостта или честата нужда от презареждане, което смарт часовниците често изискват.

Източници казват на ETNews, че Apple са близо до предкомерсиална разработка…

Apple също ускоряват развитието на Apple Ring чрез последователно регистриране на свързани патенти. През ноември миналата година подадоха патент в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) за електронна система, приложима към интелигентни пръстени, технология, която позволява комуникация с други устройства чрез безжични комуникационни вериги с малък обхват. Предполага се, че се използва за управление на смартфони, таблети и др.

Вътрешен човек от индустрията казва: „Apple изглежда са близо до предкомерсиално развитие, след като последователно дава патенти, свързани с интелигентни пръстени в продължение на няколко години.“

Apple често се стремят към разработване на продукти и технологии, които никога не стигат до пазара; Въпреки това, ако Galaxy Ring е успешен, може би Apple Ring може да се материализира.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *