16-Inch MacBook Pro, iPad Pro, and iMac Pro With Mini-LED Displays Again Rumored to Launch in 2021

MacBook Pro 16″, iPad Pro и iMac Pro с мини-LED дисплеи през 2021 г.

Анализатора Минг-Чи Куо, наскоро заяви, че доставчиците на Apple са планирали да започнат масово производство на компоненти между четвъртото тримесечие на 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г. Предполага се, че ще бъдат пуснати на пазара устройства с Mini-LED през следващата година.

Преди няколко месеца Куо заяви, че Apple планира да пусне шест Mini-LED продукта до края на 2021 г., включително 14″ и 16″ модели MacBook Pro, iMac Pro 27″, iPad Pro 12,9″, iPad 10,2″ и ‌iPad‌ mini 7,9″.

Анализаторът казва, че тези дисплеи ще позволят по-тънък дизайн на продуктите, като същевременно предлагат много от предимствата на OLED дисплеите. Преминаването към Mini-LED дисплеи също ще позволи на Apple да се дистанцира от доминирания от Samsung OLED дисплей пазар.

Припомняме, че в последното поколение iPhone се използват OLED дисплей, като очакванията за Mini-LED дисплеите са да предложат подобрен контраст и динамичен диапазон.

Според изследователската фирма TrendForce, която също очаква нов 12,9″ iPad Pro с Mini-LED дисплей да стартира през 2021 година.

Според съобщенията Apple инвестира над 300 милиона долара в нова фабрика в Тайван, която се очаква да произвежда Mini-LED и Micro-LED дисплеи за бъдещите устройства.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *