MacBook 12-инча ще е първият с Apple процесор

Хора, работещи съвместно с Apple, споделят, че май-малкият лаптоп от семейството – MacBook 12”, ще се завърне тази година и ще е първият оборудван с новите процесори на Apple.

Това има логика, тъй като MacBook 12” бе с най-слабите процесори на Intel. Според доклади от TSMC, доставчикът на Apple на А-серията чипове, компанията може да поеме производството на новите чипове без забава тъй като е спряла производството на чипове за Huawei и има наличен капацитет.

A14 Bionic чипове ще бъдат използвани в производството на новите модели iPhone 12, както и в следващите поколения iPad, с наименование A14X Bionic. A14X Bionic ще е и сърцето на новите MacBook 12”. Това ще подобри характеристиките на модела, но по-впечатляващото е увеличаването на издръжливостта на батерията. Apple обещава батерията на MacBook 12” да издържа от 15 до 20 часа с едно зареждане!

MacBook 12” ще е първият лаптоп стартиращ прехода към новите чипове. MacBook Pro 13” и MacBook Pro 16” ще го последват и ще бъдат променени в следващите година-две.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *