iPhone 16 ще включва допълнителен бутон „Capture“.

Очаква се серията iPhone 16 да получи допълнителен бутон, известен вътрешно като „Capture Button“. С кодовото име „Project Nova“, бутонът вероятно ще бъде една от основните точки за продажба на гамата ‌iPhone 16‌, ако приемем, че премине през първоначалната фаза на тестване. Capture Button се намира от същата страна като бутона за захранване, само че е позициониран малко по-ниско – където изрезът mmWave може да се намери на по-новите модели iPhone. Изрезът mmWave е преместен на противоположната страна, разположен под бутоните за сила на звука. Засега не е известно за какво ще се използва новият бутон.

Очаква се Capture Button да бъде капацитивен бутон, а не стандартен механичен. Капацитивните бутони, за разлика от механичните, не се движат при натискане. Вместо това бутонът отчита натиск и докосване, осигурявайки хаптична обратна връзка чрез използването на хаптични двигатели. Очаква се бутоните да работят подобно на Home Button на iPhone SE, който имитира натискането на физически бутон чрез вградения Taptic Engine. Според източници, капацитивните бутони ще разполагат със сензор за сила. Сензорите за сила откриват приложената сила и преобразуват големината на силата в електрически сигнали.

В началото на разработката на iPhone 15 Pro, Apple експериментира с капацитивни бутони на ‌iPhone‌ под формата на отменения проект Bongo.

Capture Button е настроен да направи своя дебют в цялата гама iPhone 16, включително базовия модел iPhone 16 и 16 Plus. Струва си да се отбележи обаче, че Apple също създаде хардуерна конфигурация без бутона Capture Button, вероятно като резервен вариант в случай на продължителни нива на хардуерни повреди.

В допълнение към Capture Button и надградения Action Button, базовият модел ‌iPhone 16‌ се очаква да включва преработена издатина на камерата, с вертикално разположение на камерата, подобно на ‌iPhone‌ 12. Моделите Pro също така са настроени да включват увеличение на размера на екрана, от 6,1″ и 6,7″ до 6,3″ и 6,9″, съответно.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *