iOS 17 стартира на 18 септември

Apple на своето събитие „Wonderlust“ обяви, че iOS 17 и iPadOS 17 ще бъдат достъпни за всички потребители със съвместими модели iPhone и iPad от понеделник, 18 септември.

‌iOS 17‌ добавя нова опция StandBy за ‌iPhone‌, позволявайки му да служи като информационен център, когато е в хоризонтално положение и е свързан към зарядно устройство. Режимът StandBy показва часа, активностите на живо, входящите известия и много други.

Оставайки на темата за уиджетите, уиджетите, които използвате на заключения екран и началния екран, са интерактивни, така че можете да правите неща като управление на светлина или отметка за напомняне, без да отваряте приложение. Автоматичното коригиране е по-интелигентно от преди и е по-лесно да коригирате грешки с едно бързо докосване.

AirDrop има нова функция NameDrop за бързо споделяне на информация за контакт с човек наблизо, а приложението Phone има персонализирани постери за контакти, които ви позволяват да изберете какво да виждат хората, когато им се обадите.

Гласовата поща на живо показва гласовата поща, която някой оставя, направо на вашия заключен екран, за да можете да я видите, ако е важна, а приложението Messages има изискан външен вид и функция за регистриране, която е предназначена да ви помогне да стигнете безопасно до вашата дестинация.

FaceTime поддържа видео съобщения, така че можете да оставите видео гласова поща, ако някой пропусне повикване, плюс можете да го използвате на Apple TV.

Safari има заключен прозорец за частно сърфиране и функция за споделяне на парола, както и по-добро предотвратяване на проследяване.

Приложението Maps вече работи офлайн, а приложението Photos може да разпознава вашите домашни любимци, а Visual Look Up работи с храни, символи, видеоклипове и др.

‌iOS 17‌‌ е съвместим с ‌‌iPhone‌‌ XS и по-нови, което означава, че поддръжката е отпаднала за ‌‌iPhone‌‌ 8, ‌‌iPhone‌‌ 8 Plus и ‌‌iPhone‌‌ X.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *