iOS 13 и macOS Catalina – вход в iCloud чрез Face ID или Touch ID

Apple разработва влизане в iCloud.com чрез Face ID или Touch ID в последните версии на операционните системи (iOS, iPadOS и macOS).

Когато отворите iCloud в Safari на устройство с iOS, iPadOS и macOS beta версии, ще видите нов pop-up прозорец, които ще Ви попита дали искате да ползвате Apple ID биометрични данни за логване. На устройства с Face ID технология, това означава влизане с Face ID, докато на други устройства като MacBook Pro с Touch bar се използва с Touch ID.

За да пробвате новият начин за логване, посетете beta.icloud.com през Вашето устройство, на което също имате инсталирана съответната бета версия на софтуера.

Миналия месец Apple представи нова услуга “Sign in with Apple”, която ще стартира с iOS 13. Тя позволява на потребителите да се идентифицират в приложения и уеб сайтове използващи тяхното Apple ID. Apple ще защити личните данни като предоставя уникално ID на случаен принцип. Дори в случай когато разработчиците поискат име и имейл , потребителите имат опция да запазят техните данни в тайна и да споделят данни на случаен принцип.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *