Apple пусна Apple Card

В този пост ще Ви запознаем с новата услуга за плащания на Apple – Apple Card.

Apple Card разширява услугата Apple Pay с кредитни услуги. Това е виртуална кредитна карта, която се съдържа в Wallet приложението на iPhone, и може да бъде използвана навсякъде по света където се поддържа Apple Pay.

Apple Card е различна от другите кредитни карти, тя е без такси, по-ниски лихви и по-гъвкави плащания. Apple иска да направи и спестяванията Ви по-лесни за управление през Wallet приложението, като предлага и схема за лоялни клиенти – Daily Cash.

През приложението Wallet Вие ще виждате точно колко сте похарчили и кога, и можете да видите разходите си по седмици и месеци, или сортирани по вид – за храна и напитки. Също така с помощта на Apple Maps можете да видите и къде е направено дадено плащане.

Ако имате нужда от съдействие, съпорта на приложението се предлага през Messages, и можете да получите съдействие за Вашите плащания или да промените детайлите в акаунта си.

Когато пазарувате с Daily Cash, получавате и до 3% кеш бек за всичко което плащате. 3% при покупки от Apple, 2% за поръчки направени с виртуалната карта, и 1% когато използвате физическа Apple Card.

Apple Card стартира в щатите това лято. Очаква се услугата да е активна и във Великобритания от тази есен.

До края на тази година Apple Pay ще се поддържа в около 40 страни. За страните, в които Apple Pay не се поддържа, получавате Apple Card на пластика за да можете да я използвате. Тя не изглежда като всички останали карти. Направена е от титан с изписано името Ви на нея. Няма номер на картата, няма дата на валидност, CVV или подпис. Всички данни са видими във Вашият Wallet app, което прави картата ултра сигурна. Недостатъка на пластиката е, че не поддържа безконтактни плащания.

Що се отнася до сигурността на плащанията през приложението – всяка трансакция включва еднократен код за сигурност така че, всяко плащане е уникално, и е допълнително потвърдено с Face ID или Touch ID.

Надяваме се някой ден Apple Card да достигне и до България за да могат всички Apple фенове и потребители да се възползват от тази услуга.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *