Apple ще започне масово производство на по-голям 12,9-инчов iPad Air през 2024 според Куо

Apple са готови да започнат производството на нов 10,9-инчов iPad Air и по-голям 12,9-инчов iPad Air през първото тримесечие на 2024 г., според анализатора на TF International Securities Минг-Чи Куо.

Два модела iPad Air, 10,9-инчов и 12,9-инчов, са планирани за масово производство през 2024. 12,9-инчовият iPad Air е изцяло нов модел и макар да му липсва mini-LED, той се възползва от оксидна задна платка (същата спецификация като съществуващите mini-LED iPad Pro), предлагаща по-добра производителност на дисплея от 10,9-инчовия iPad Air със задна платка a-Si.

Както се очаква, новият iPad Pro ще разполага с процесор M3 и подобрен дизайн на форм фактора.

OLED панелите за новите iPad Pro ще възприемат дизайна Tandem и LTPO задни платки (същите задни платки, използвани в iPhone 15 Pro), превъзхождайки съществуващия mini-LED iPad Pro по отношение на производителност на дисплея и консумация на енергия.

Куо предполага, че Apple може да увеличи цената на новия iPad Pro след пускането на пазара на по-големия 12,9-инчов iPad Air и въвеждането на OLED. Доставките за 2024 г. се оценяват на 6-8 милиона единици поради потенциалното изяждане от 12,9-инчовия iPad Air и възможната по-висока цена.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *