Apple работи върху следващо поколение Mac Studio и Mac Pro

Apple работи върху нов Mac Studio, който вероятно ще стартира през втората половина на 2024 г., смята Марк Гърман от Bloomberg.

Той обясни, че новият ‌Mac Studio‌ вероятно ще се предлага с все още необявения четвърти вариант на чипа M3. Това, подобно на предишните поколения, ще удвои компонентите на версията „Max“, което означава, че ще включва до 32 CPU ядра и 80 GPU ядра.

Тайванската анализаторска фирма TrendForce вярва, че Apple ще пусне нов ‌Mac Studio‌, включващ чипа M3 Ultra на WWDC през юни, точно както направи с M2 Max и ‌M2‌ Ultra ‌Mac Studio‌ миналата година. Преди пускането на тези модели през 2023 г. Гърман съобщи, че Apple вече работи върху две последващи машини.

Гърман също вярва, противно на предложенията по-рано през седмицата, че Apple вероятно ще обнови Mac Pro с този нов чип от висок клас. Той не вярва, че има вероятност Apple отново да се откаже от компютъра само след една година.

Той добави, че докато предстоящите устройства като M3 MacBook Air могат да бъдат популярни, ако бъде използвана реклама по правилния начин, за Mac се прогнозира, че ще се появи 2024 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *