Apple пуска нов фърмуер за AirPods Pro, AirPods и AirPods Max

Apple представи нова актуализация на фърмуера за AirPods Pro, ‌AirPods Pro‌ 2, AirPods 2, AirPods 3 и AirPods Max. Новият фърмуер е 6A301 за ‌AirPods Pro‌ 2 и 6A300 за ‌AirPods Pro‌ от първо поколение, стандартните AirPods и ‌AirPods Pro.
Apple не предоставя подробности за това какви функции могат да бъдат включени в обновения фърмуер.

‌iOS 17‌ за AirPods Pro 2 предлага адаптивно аудио, което комбинира ANC и Transperency, за да осигури идеално аудио изживяване, което блокира силни или разсейващи шумове.

Adaptive Audio включва Conversation Awareness и Personalized Volume. Conversation Awareness открива, когато някой ви говори, като намалява силата на звука на слушалките и намалява фоновия шум, за да можете да чувате. Персонализираната сила на звука взема предвид вашите предпочитания за слушане и шума в околната среда, за да регулира нивата на звука.

Други нови функции включват опция за заглушаване и включване на микрофона чрез натискане на дръжката на ‌AirPods Pro‌, по-бързо автоматично превключване между устройства и активиране на Siri без включването на думата за събуждане „Hey“.

Apple не предлага инструкции как да надстроите софтуера на AirPods, но фърмуерът обикновено се инсталира автоматично, докато ‌‌AirPods‌‌ са свързани към iOS устройство. Поставяне на AirPods в кутията, свързване на AirPods към източник на захранване и след това сдвояване на AirPods ‌‌ към iOS устройство или Mac трябва да наложи актуализацията.

Можете да проверите фърмуера на своите AirPods или AirPods Pro, като изпълните следните стъпки:

Свържете вашиите AirPods Pro към вашето iOS устройство.
– Отворете приложението Settings.
– Докоснете General.
– Докоснете About.
– Докоснете AirPods.
– Погледнете числото до „Version“.

Ако научим повече за новостите в тези версии на фърмуера, ще актуализираме тази статия.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *