Apple планира вградени 5G модеми за MacBook

Apple в крайна сметка планира да вгради свой собствени 5G модеми в модели MacBook, които биха могли да се появят най-рано през 2028 г., според Марк Гърман от Bloomberg.

Съобщава се, че Apple работи върху свой собствен модем от 2018 г., тъй като се стреми да се спре използването на модему на Qualcomm, използван в момента в iPhone. Времевата рамка за пускане на собствен модем се промени няколко пъти и сега се очаква да бъде готов около 2026 г. Това ще позволи на Apple да вгради собствен модем и в други устройства на Apple по-нататък.

Пишейки в последния си бюлетин Power On, Гърман казва, че стремежите на персонализираните технологии на Apple включват интегриране на вътрешен модем в нейната система върху чип (SoC), което в крайна сметка ще доведе до пускането на MacBook с вградена клетъчна свързаност.

Гърман казва, че Apple „вероятно ще се нуждае от две или три години, за да вкара този чип в клетъчните версии на Apple Watch и iPad – и Mac, след като частта бъде интегрирана в системата върху чипа на компанията“.

В миналото Apple проучи възможността за разработване на MacBook с клетъчна връзка. Наистина, съобщава се, че компанията обмисля пускането на MacBook Air с 3G свързаност, но бившият главен изпълнителен директор Стив Джобс каза през 2008 г., че Apple се е отказала от това, тъй като ще заеме твърде много място в кутията. Интегриран SoC би решил този проблем.

Последният бюлетин на Гърман също така съобщи, че някои от другите текущи вътрешни проекти за чипове на Apple включват сензори за камери, батерии, комбиниран Wi-Fi и Bluetooth чип, който в крайна сметка ще замени части от Broadcom, Micro-LED дисплеи за устройства на Apple и неинвазивна система за мониторинг на глюкозата.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *