Apple изследва графични проблеми с новите MacBook

Два различни проблема с графиката и визуализирането изследва Apple в новите линии MacBook и MacBook Pro, като има данни, че се подготвя софтуерен ъпдейт, който ще отстрани поне един от проблемите.

Първото затруднение някой наричат „черният екран на смъртта“, изразява се на новите unibody MacBook Pro повреме на игра. Потребителите споделят, че екранът им потъмнява и изгасва само след няколко минути игра, след което системата „застива“ и звукът „забива“ повтаряйки последните няколко тона.

Веднъж „зависнала“, потребителя губи контрол над мишката с единствената възможност да рестартира своя MacBook. Затруднението се наблюдава както в Mac OS X така и в Windows XP, както и при доста известни заглавия като Call of Duty 4, World of Warcraft, Ages of Empire III, Command and Conquer, Oblivion, Company of Heroes и други.

Някой потребители вярват, че проблема е в драйвер/на софтуерно ниво, или в охладителната система – MacBook Pro се затопля по-бързо отколкото въртенето на вътрешните вентилатори може да го охлади, което води до срив в системата. Някой потребители съобщават за успех при опит за отстраняване на проблема, чрез инсталиране на алтернативен драйвер за NVIDIA видео картите на MacBook и MacBook Pro и безплатния софтуер SMCFancontrol, който дава възможност за пренастройка на вътрешните вентиалтори.

За съжаление не всички потребители имат успех с този метод.

Apple оповести че е наясно с проблема и работи по уточняване на причината.

Повече информация по темата може да прочетете тук.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *