Apple ще пусне Foldable iPad най-рано през 2026 г., който в крайна сметка може да замени iPad Mini

Apple обмисля да пусне първото си сгъваемо устройство през следващите няколко години под формата на 7- до 8-инчово устройство, което в крайна сметка може да замени 8,3-инчовия iPad mini.

Това е последното твърдение, излязло от корейския магазин The Elec. Според доклада Apple преразглежда времевата рамка за пускане на устройството между 2026 и 2027 г.

Въпреки това, Apple също активно разработва OLED iPad mini, така че остава несигурност в Apple относно естеството и спецификациите на сгъваемия. Съобщава се, че спекулациите остават широко разпространени в индустрията относно това дали ще бъде сгъваем модел iPhone или сгъваем iPad.

Съобщава се, че Samsung Display и LG Display вече са изпратили проби от 7-инчови и 8-инчови сгъваеми панели на Apple от миналата година.

Сред компаниите за панели се казва, че Samsung е по-активен в разработването на сгъваеми панели на Apple от LG и е по-вероятният основен доставчик на сгъваем панел, ако Apple реши да пусне през 2026 г.

Твърди се също, че Apple, Samsung Display и LG Display имат „различни идеи“ относно ултратънкия стъклен материал, прозореца на сгъваемия капак на панела и концепцията на пантата, която е в основата на механизма на продукта. Съобщава се, че тези различия включват контрастиращи преценки относно издръжливостта и надеждността на продукта.

След като бъде взето решение за масово производство, Samsung се очаква да създаде сгъваемия панел в 6-то поколение A3 или A4 OLED линия, която използва за производството на OLED панели за iPhone на Apple.

Според доклада Apple също работи върху по-голям 20,5-инчов сгъваем продукт, който се очаква да бъде пуснат по-късно от 7- до 8-инчовото устройство. Слуховете за по-голямото сгъваемо устройство се носят преди както от The Elec, Bloomberg, така и от анализатора Ross Young на Display Supply Chain Consultants (DSCC). Йънг също каза по-рано, че очаква сгъваемо устройство, подобно на таблет през 2026 или 2027 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *