iPad Pro с Ultra Retina XDR OLED дисплей, M4 чип, Apple Pencil Pro

Apple представя нов iPad Pro с Ultra Retina XDR OLED дисплей, M4 чип, Apple Pencil Pro

Apple представи нов iPad Pro с 11-инчов и 13-инчов Ultra Retina XDR OLED дисплей, M4 чип и изцяло нови аксесоари Apple Pencil Pro и Magic Keyboard.

Предлага се в silver и  space black покритие, новият iPad Pro се предлага в два размера: експанзивен 13-инчов модел и супер-преносим 11-инчов модел. И двата размера разполагат с най-модерния дисплей в света — Ultra Retina XDR дисплей с най-съвременна тандемна OLED технология — осигуряващ забележително визуално изживяване. Новият iPad Pro е реалност с новия M4 чип, който осигурява огромен скок в производителността и възможностите. M4 разполага с изцяло нов дисплей, който позволява прецизността, цвета и яркостта на Ultra Retina XDR дисплея. С нов CPU, GPU от следващо поколение, който се основава на GPU архитектурата, дебютирала на M3, и най-мощния Neural Engine досега, новият iPad Pro е мощно устройство за изкуствен интелект. Гъвкавостта и разширените възможности на iPad Pro също са подобрени с изцяло нови аксесоари. Apple Pencil Pro носи мощни нови взаимодействия, които издигат изживяването с молива още повече, а нова по-тънка и по-лека клавиатура Magic Keyboard е пълна с невероятни функции.

iPad Pro дава възможност на широк набор от професионалисти и е перфектен за всеки, който иска най-доброто изживяване с iPad — с комбинацията си от най-добрите дисплеи в света, изключителна производителност на най-новите ни чипове от M-серията и усъвършенствани аксесоари — всичко това в преносим дизайн. Днес отиваме още по-далеч с новия, невероятно тънък и лек iPad Pro, нашата най-голяма актуализация за iPad Pro“, казва Джон Тернус, старши вицепрезидент на Apple Hardware Engineering. „С революционния Ultra Retina XDR дисплей, следващото ниво на производителност на M4, невероятни AI възможности и поддръжка за изцяло новите Apple Pencil Pro и Magic Keyboard, няма устройство като новия iPad Pro.“

Най-тънкият продукт на Apple досега

Новият iPad Pro — най-тънкият продукт на Apple досега — се отличава със зашеметяващо тънък и лек дизайн, извеждайки преносимостта на съвсем ново ниво. 11-инчовият модел е тънък само 5,3 mm, а 13-инчовият модел е още по-тънък с впечатляващите 5,1 mm, докато и двата модела са също толкова здрави, колкото и предишния дизайн. 11-инчовият модел тежи по-малко от един паунд, а 13-инчовият модел е с почти една четвърт паунд по-лек от своя предшественик – което позволява на професионалните потребители да разширят своите работни процеси по нови начини и на повече места. Новият iPad Pro се предлага в две прекрасни покрития — сребристо и космическо черно — и двете със 100 процента рециклиран алуминиев корпус.

Apple представя нов iPad Pro с Ultra Retina XDR OLED дисплей, M4 чип, Apple Pencil Pro

Най-модерният дисплей в света

Новият iPad Pro дебютира с Ultra Retina XDR, най-модерният дисплей в света, за да осигури още по-забележително визуално изживяване. Дисплеят Ultra Retina XDR разполага с най-съвременната тандемна OLED технология, която използва два OLED панела и комбинира светлина от двата, за да осигури феноменална яркост на цял екран. Новият iPad Pro поддържа невероятните 1000 нита яркост на цял екран за SDR и HDR съдържание и 1600 нита пик за HDR. Никое друго устройство от този вид не предоставя това ниво на екстремен динамичен обхват. Технологията Tandem OLED позволява контрол под милисекунди върху цвета и осветеността на всеки пиксел, издигайки XDR прецизността по-далеч от всякога. Огледалните акценти в снимките и видеото изглеждат още по-ярки и има повече детайли в сенките и слабата светлина от всякога на iPad — всичко това, като същевременно осигурява още по-голяма чувствителност към съдържанието в движение. За професионални потребители, работещи в работни потоци от висок клас, управлявани от цветове или предизвикателни условия на осветление, нова опция за стъкло с нано текстура идва за iPad Pro за първи път. Стъклото с нано текстура е прецизно гравирано в нанометрова скала, поддържайки качеството на изображението и контраста, като същевременно разсейва околната светлина за намален отблясък. Със своята революционна тандем OLED технология, екстремна яркост, невероятно прецизен контраст, брилянтни цветове и опция за стъкло с нано текстура, новият Ultra Retina XDR дисплей е най-модерният дисплей в света, даващ на клиентите на iPad Pro несравнимо изживяване при гледане.

Възможно само с M4

Невероятно тънкият и лек дизайн и променящият играта дисплей на новия iPad Pro са възможни само с M4, което осигурява огромен скок в производителността. M4 е изграден върху 3-нанометрова технология от второ поколение, която е още по-енергийно ефективна, което е идеално за дизайна на новия iPad Pro. С изцяло нов дисплей, M4 въвежда пионерска технология за зашеметяващата прецизност, цвят и яркост на дисплея Ultra Retina XDR. Новият процесор предлага до четири производителни ядра и сега шест ефективни ядра,2 с ускорители за машинно обучение (ML) от следващо поколение, за да осигурят до 1,5 пъти по-бърза производителност на процесора спрямо M2 в предишното поколение iPad Pro.3 M4 се основава на GPU архитектурата на M3 — 10-ядреният графичен процесор включва мощни функции като динамично кеширане и хардуерно ускорено мрежесто засенчване и проследяване на лъчи, които идват в iPad за първи път. В съчетание с по-висока унифицирана честотна лента на паметта, приложенията за професионално изобразяване като Octane ще видят до 4 пъти по-бърза производителност от M2.3 M4 също осигурява огромни печалби и водеща в индустрията производителност на ват. В сравнение с M2, M4 може да осигури същата производителност, използвайки само половината от мощността, и в сравнение с най-новия компютърен чип в тънък и лек лаптоп, M4 може да осигури същата производителност, използвайки само една четвърт от мощността.4 Нов усъвършенстван Media Engine включва поддръжка за AV1 декодиране, осигуряващо по-енергийно ефективно възпроизвеждане на видео изживявания с висока разделителна способност от стрийминг услуги.

Мощно устройство за AI

Новият iPad Pro с M4 включва най-мощния Neural Engine на Apple досега, способен на 38 трилиона операции в секунда, което е 60 пъти по-бързо от първия Neural Engine на Apple в чипа A11 Bionic. Комбиниран с ML ускорители от следващо поколение в процесора, високопроизводителен графичен процесор, по-голяма честотна лента на паметта и интелигентни функции и мощни рамки за разработчици в iPadOS, Neural Engine прави новия iPad Pro невероятно мощно устройство за AI. С iPad Pro с M4 потребителите могат да изпълняват задачи с AI дори по-бързо, като лесно изолиране на обект от фона му в 4K видео само с едно докосване с Scene Removal Mask в Final Cut Pro. С това усъвършенствано ниво на производителност, Neural Engine в M4 е по-мощен от който и да е модул за невронна обработка във всеки компютър с изкуствен интелект днес.

iPadOS също има усъвършенствани рамки като Core ML, които улесняват разработчиците да се докоснат до Neural Engine, за да доставят феноменални AI функции локално, включително стартиране на мощна дифузия и генеративни AI модели, със страхотна производителност на устройството. iPad Pro също така поддържа базирани на облак решения, позволявайки на потребителите да стартират мощни продуктивни и креативни приложения, които използват силата на AI, като Copilot за Microsoft 365 и Adobe Firefly.

Професионални камери

Актуализираната система на камерата на новия iPad Pro осигурява още по-голяма гъвкавост и със своя богат звук от четири микрофона със студийно качество, потребителите могат да снимат, редактират и споделят всичко на едно устройство. 12MP задна камера заснема живи Smart HDR изображения и видео с още по-добри цветове, подобрени текстури и детайли при слаба светлина. Той също така разполага с нова адаптивна светкавица True Tone, която прави сканирането на документи на новия iPad Pro по-добро от всякога. Използвайки AI, новият iPad Pro автоматично идентифицира документи направо в приложението Камера и ако има сянка на пътя, той незабавно прави няколко снимки с новата адаптивна светкавица, обединявайки сканирането за драматично по-добро сканиране.

Отпред системата на камерата TrueDepth се премества в пейзажно местоположение на новия iPad Pro . Ултрашироката 12-мегапикселова камера с Center Stage прави изживяването от видеоконференции в пейзажна ориентация още по-добро, особено когато iPad е прикрепен към Magic Keyboard или Smart Folio.

Професионална свързаност

iPad Pro включва високопроизводителен USB-C конектор с поддръжка на Thunderbolt 3 и USB 4, осигуряващ бърза кабелна свързаност — до 40Gb/s. Thunderbolt поддържа широка екосистема от високопроизводителни аксесоари, включително външни дисплеи като Pro Display XDR с пълната му 6K резолюция и външно хранилище, всички свързани чрез високопроизводителни кабели и докинг станции. iPad Pro поддържа Wi-Fi 6E за супер бързи Wi-Fi връзки за професионални работни процеси в движение. Wi-Fi + Cellular моделите с 5G позволяват на потребителите да имат достъп до файловете си, да комуникират с колеги и да архивират данните си за миг, докато са в движение. Клетъчните модели на новия iPad Pro се активират с eSIM, по-сигурна алтернатива на физическа SIM карта, позволяваща на потребителите бързо да се свързват и прехвърлят своите съществуващи планове цифрово и да съхраняват множество клетъчни планове на едно устройство. Клиентите могат лесно да се свържат с планове за безжични данни на новия iPad Pro в над 190 страни и региони по света, без да е необходимо да получават физическа SIM карта от местен оператор.

Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro разполага с още по-магически възможности и мощни нови взаимодействия, които издигат изживяването с Apple Pencil още повече. Нов сензор в цевта може да усети стискането на потребителя, извеждайки палитра с инструменти за бързо превключване на инструменти, тегло на линията и цветове, всичко това без да прекъсва творческия процес с. Персонализиран хаптичен механизъм осигурява леко докосване, което предоставя потвърждение, когато потребителите стиснат, използват двойно докосване или прилепнат към Smart Shape за забележително интуитивно изживяване. Жироскопът позволява на потребителите да въртят Apple Pencil Pro за прецизен контрол на инструмента, който използват. Завъртането на цевта променя ориентацията на оформените инструменти за писалка и четка, точно като писалка и хартия. И с помощта на курсора на Apple Pencil, потребителите могат да визуализират точната ориентация на даден инструмент, преди да направят маркировка.

С тези усъвършенствани функции Apple Pencil Pro позволява на потребителите да вдъхнат живот на своите идеи по изцяло нови начини, а разработчиците могат също да създават свои собствени персонализирани взаимодействия. Apple Pencil Pro предоставя поддръжка за Find My за първи път в Apple Pencil, като помага на потребителите да намерят Apple Pencil Pro, ако го загубят. Той се сдвоява, зарежда и се съхранява отстрани на iPad Pro чрез нов магнитен интерфейс. iPad Pro също така поддържа Apple Pencil (USB-C), идеален за водене на бележки, скициране, анотиране, водене на дневник и други, на невероятна цена.

Изцяло нова Magic Keyboard и Smart Folio

Създадена за новия iPad Pro , изцяло новата, по-тънка и лека клавиатура Magic Keyboard го прави по-преносим и гъвкав от всякога. Новата Magic Keyboard се отваря към магическия плаващ дизайн, който клиентите обичат, и сега включва функционален ред за достъп до функции като контрол на яркостта на екрана и силата на звука. Освен това има великолепна алуминиева опора за длани и по-голям тракпад, който е още по-отзивчив с тактилна обратна връзка, така че цялото изживяване се усеща точно като при използване на MacBook. Новата Magic Keyboard се прикрепя магнитно, а Smart Connector незабавно свързва захранване и данни без нужда от Bluetooth. Обработената алуминиева панта включва и USB-C конектор за зареждане. Новата Magic Keyboard се предлага в два цвята, които идеално допълват новия iPad Pro: черен с пространствена черна алуминиева опора за длан и бял със сребриста алуминиева опора за длан.

Новото Smart Folio за iPad Pro се закрепва магнитно и сега поддържа множество ъгли на видимост за по-голяма гъвкавост. Наличен в черно, бяло и деним, той допълва цветовете на новия iPad Pro .

Мощни функции на iPadOS

iPadOS е пълен с функции, които разширяват границите на възможното на iPad. С референтния режим iPadOS може точно да отговаря на цветовите изисквания на дисплея Ultra Retina XDR за задачи, при които точните цветове и постоянното качество на изображението са критични — включително преглед и одобрение, градиране на цветовете и композиране. Stage Manager позволява на потребителите да работят с множество припокриващи се прозорци в един изглед, да преоразмеряват прозорци, да докосват за превключване между приложения и др. С пълна поддръжка на външен дисплей до 6K, потребителите на iPad Pro могат също да разширят своя работен процес, както и да използват вградената камера на външен дисплей за подобрени видеоконференции. Потребителите могат да се възползват от мощните възможности на AI в iPad Pro и интелигентните функции в iPadOS, включително Visual Look Up, Subject Lift, Live Text или Live Captions и Personal Voice за достъпност.

С iPadOS 17 потребителите могат да персонализират заключения екран, за да го направят по-личен – като се възползват от по-големия дисплей на iPad– и интерактивните уиджети пренасят информацията, която може да се види още повече с възможността да изпълнявате задачите точно в момента само с едно докосване. Приложението Notes дава на потребителите нови начини за организиране, четене, анотиране и сътрудничество върху PDF файлове, а работата с PDF файлове също е по-лесна с AutoFill, който интелигентно идентифицира и попълва полета във формуляри.

Logic Pro за iPad 2

Logic Pro за iPad 2, наличен от понеделник, 13 май, въвежда невероятни функции за студиен асистент, които подобряват процеса на създаване на музика и предоставят на артистите помощ точно когато имат нужда от нея – като същевременно гарантира, че поддържат пълен творчески контрол. Тези функции включват Session Players, които разширяват популярните възможности на Drummer в Logic, за да включват нов Bass Player и Keyboard Player; ChromaGlow, за незабавно добавяне на топлина към песните; и Stem Splitter, за извличане и работа с отделни части от един аудио запис.

Final Cut Pro за iPad 2

Final Cut Pro за iPad 2, наличен по-късно тази пролет, въвежда Live Multicam, нова функция, която превръща iPad в мобилно производствено студио, което позволява на потребителите да преглеждат и контролират до четири свързани iPhone и iPad устройства безжично. За да поддържате Live Multicam, изцяло ново приложение за заснемане идва и за iPhone и iPad, Final Cut Camera,6 което дава на потребителите контрол върху опции като баланс на бялото, ISO и скорост на затвора, заедно с инструменти за наблюдение като индикатори за преекспониране и фокусиране. Final Cut Camera работи като самостоятелно приложение за заснемане или с Live Multicam. Final Cut Pro за iPad 2 също така позволява на потребителите да създават или отварят проекти от външна памет, предоставяйки редактори още повече гъвкавост и предлага нови опции за съдържание.

iPad Pro и околната среда

Новият iPad Pro е проектиран с мисъл за околната среда, включително 100 процента рециклиран алуминий в корпуса, 100 процента рециклирани редкоземни елементи във всички магнити и 100 процента рециклирано златно покритие и запояване с калай в множество печатни платки. Новият iPad Pro отговаря на високите стандарти на Apple за енергийна ефективност и не съдържа живак, бромирани забавители на горенето и PVC. Опаковката е 100 процента базирана на влакна, което доближава Apple до целта й да премахне пластмасата от всички опаковки до 2025 г.

Днес Apple водят въглеродно неутрална политика за глобалните корпоративни операции и до 2030 г. планират да бъдат въглеродно неутрални в цялата производствена верига на доставки и жизнения цикъл на всеки продукт.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *