Предстоят големи надстройки на камерата за бъдещите iPhones

Камерата с тетрапризма, представена за първи път с iPhone 15 Pro Max, е настроена за значителни подобрения през следващите няколко години, според нов доклад на анализатора на TF International Securities Минг-Чи Куо. Това ще донесе подобрено качество на снимките и възможности за мащабиране на потребителите.

В скорошна публикация Куо очертава възможен график за актуализации на камерата…

Както iPhone 16 Pro, така и iPhone 16 Pro Max се очаква да разполагат с камера с тетрапризма със същите спецификации като iPhone 15 Pro Max. Това подобрение ще увеличи степента на проникване на усъвършенстваната система от камери от 35-40% в серията iPhone 15 до 60-65% в серията iPhone 16. Следователно това ще доведе до годишен ръст от 160% в доставките. Увеличените доставки значително ще повишат приходите и печалбата на Crystal-Optech.

iPhone 17 (2H25) и iPhone 18 (2H26)

Моделите iPhone 17 от висок клас ще притежават подобрена камера с тетрапризма с по-голям 1/2.6″ 48MP CIS, което е значителна стъпка напред спрямо сегашния 1/3.1″ 12MP CIS. Това надграждане ще осигури по-ясни изображения и по-добра функционалност за мащабиране. В момента не е ясно дали това надграждане ще бъде ексклузивно за iPhone 17 Pro Max. Ако е така, iPhone 18 Pro през 2H26 също ще включва тази подобрена камера с тетрапризма. Подобрената камера ще включва новопроектирана, по-къса призма, за да се намали височината на камерата.

iPhone 19 (2H27)

Серията iPhone 19 през 2027 г. се очаква да донесе още един значителен ъпгрейд на камерата с тетрапризма, с подобрения, които ще надминат тези на iPhone 17 и iPhone 18. Очаква се новата камера да поддържа по-добро оптично увеличение. Куо предполага, че това може да се постигне чрез увеличаване на броя на призмите, за да се удължи пътят на светлината (в който случай вече няма да се нарича тетрапризма). Тъй като броят на призмите се увеличава, може да се наложи размерът на призмата да бъде намален, което увеличава сложността на дизайна на призмата.

Планираните надстройки на Apple вероятно ще осигурят значителни подобрения в качеството на снимките и функционалността за мащабиране през следващите няколко години. Въпреки че компанията никога не се е фокусирала върху наличието на най-много мегапиксели или най-високо ниво на увеличение, тя се стреми да заснема по-ясни, по-детайлни и по-точни изображения от своите конкуренти.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *