2024 Apple TV: Какво можем да очакваме?

Apple работи върху нова версия на 4K Apple TV и слуховете предполагат, че може да се появи на пазара през 2024 г., две години след пускането на сегашния модел. Това ръководство включва подробности за всичко, което очакваме да видим в ‌Apple TV‌ 4K за 2024 г.

Дизайн

От Apple не са променяли значително дизайна на ‌Apple TV‌ от няколко години и това няма да се промени през 2024 г. Не очакваме никакви актуализации на формата на устройството и ще продължи да използва същия черен пластмасов корпус от настоящият модел на Apple TV.

Нов чип

Настоящият ‌Apple TV‌ 4K има същия чип A15 Bionic, който беше в гамата на iPhone 13, и очакваме нов чип за ‌Apple TV‌ за 2024 г. Apple не проектира чипове изключително за ‌Apple TV‌, така че е вероятно моделът от следващо поколение да използва същия чип A16 от моделите iPhone 14 Pro и моделите iPhone 15.

Съществува също така възможността ‌Apple TV‌ 4K да има чип A17 Pro, използван в моделите iPhone 15 Pro, тъй като това ще даде на ‌Apple TV‌ възможността да възпроизвежда игри, които ще могат да се играят с конзола. A17 Pro е първият 3-нанометров чип на Apple и включва 6-ядрен GPU, който е в състояние да поддържа хардуерно ускорено проследяване на лъчи за първи път, позволявайки игри с по-реалистична графика. Няколко конзолни игри като Resident Evil 4 и Death Stranding ще бъдат пуснати на ‌iPhone 15 Pro‌ благодарение на чипа A17 Pro.

Wi-Fi 6E или Wi-Fi 7

Може да има смисъл Apple да въведе нови, по-модерни Wi-Fi protocols към следващото поколение ‌Apple TV‌, но не сме чували слухове за това. Настоящите модели ‌iPhone 15 Pro‌ поддържат Wi-Fi 6E и слуховете предполагат, че Apple ще приеме Wi-Fi 7 за iPhone още през следващата година.

Текущите модели ‌Apple TV‌ 4K поддържат Wi-Fi 6, но повишаването на това с поне Wi-Fi 6E би позволило на ‌Apple TV‌ да се възползва от по-бързата честотна лента от 6GHz за подобрен стрийминг и скорости на изтегляне на съдържание.

Дата на стартиране

Твърди се, че Apple планира да пусне следващия ‌Apple TV‌ през първата половина на 2024 г., което вероятно ще дебютира на пролетно събитие някъде около март или април. В миналото Apple представи ‌Apple TV‌ 4K модели през септември 2017 г., май 2021 г. и ноември 2022 г.

Бъдещи иновации на Apple TV

Говори се, че Apple работи върху някакъв продукт, който ще комбинира функционалността на ‌Apple TV‌, интелигентен високоговорител и камера FaceTime в едно устройство, но измина повече от година, откакто за последен път чухме за това.

Има също слухове за интелигентен домашен дисплей на Apple, който ще служи като централен хъб за контролиране на интелигентни домашни продукти и има възможност той да има функционалност на ‌Apple TV‌. Този продукт може да бъде пуснат на пазара веднага след 2024 г., но е различен от следващото поколение ‌Apple TV‌ 4K, което също е в процес на разработка.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *