Приложението Astropad Slate за iPad ви позволява да управлявате своя Mac с Apple Pencil

Astropad днес обяви ново приложение за iPad, наречено Astropad Slate, което може да се използва за управление на Mac с Apple Pencil. Astropad Slate се предлага като публична бета версия и тъй като все още е в процес на тестване, е безплатна за всички.

Има няколко функции на Mac, които могат да се изпълняват с ‌Apple Pencil‌. Работи като курсор за управление на мишката на работния плот, като докосването на екрана служи като щракване. Ръкописът, направен на ‌iPad‌, ще бъде преведен във въведен текст на Mac. Astropad Slate поддържа ‌Apple Pencil‌ жестове за преместване на курсора на мишката на по-нови iPad и има опция за симулирано задържане на курсора на мишката на по-стари модели iPad, плюс можете да използвате жестове с докосване с два пръста за действия като превъртане и мащабиране.

Можете също да използвате ‌iPad‌ като таблет с писалка с приложения за Mac, които поддържат рисуване и други видове творчески работи. Приложението Astropad Slate на практика превръща ‌iPad‌ в таблет за рисуване без екран, за да можете да се съсредоточите върху работата си на Mac. Mac и ‌iPad‌ могат да бъдат свързани чрез Wi-Fi, мрежа Peer-to-Peer или подходящ USB кабел. Изискванията включват iPadOS 15 или по-нова версия и macOS 11 или по-нова версия.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *