Шест нови функции, които iOS 18 предоставя на AirPods Pro

iOS 18 е актуализация, предназначена за iPhone, но добавя няколко нови функции към AirPods Pro 2, най-новите слушалки на Apple. Новите възможности изискват ‌iOS 18‌, iPadOS 18 или macOS Sequoia и актуализация на фърмуера, която ще бъде пусната, когато Apple пусне своя нов софтуер тази есен.

Функция на iOS 18 и AirPods Pro‌ Това ръководство подчертава всички промени, които идват в AirPods Pro 2.

Жестове с глава

Ако някога сте били в ситуация, в която трябва да потвърдите заявка от Siri или да откажете повикване, без да използвате гласова команда или ръцете си, идва решение.

Жестовете с глава са нова форма на управление на ‌AirPods Pro‌, която ще ви позволи да кимате с глава нагоре-надолу или да я разклащате напред-назад, за да откажете повикване или да взаимодействате със ‌Siri‌. Когато получите обаждане, можете по същество да поклатите глава с „не“, за да го откажете, или да кимнете с „да“, за да го приемете.

Когато отговаряте на ‌Siri‌ за контролиране на известия и входящи или изходящи съобщения, можете да използвате същите жестове за да и не, без да се налага да говорите.

Гласова изолация

 

С Voice Isolation, ‌AirPods Pro‌‌ може да намали силните фонови звуци, когато провеждате телефонен разговор, позволявайки на човека, с когото говорите, да ви чува по-ясно.

AirPods Pro‌ ще използва машинно обучение за откриване и изолиране на околния шум като вятър, коли наблизо, хора, които говорят и други, блокирайки звука и приоритизирайки гласа ви.

По-добри адаптивни аудио контроли

Адаптивният контрол на шума е предназначен да регулира активното шумопотискане и звука, който чувате в отговор на околния шум във вашата среда. Адаптивното аудио беше настройката „всичко или нищо“, но с ‌iOS 18‌ има по-детайлни контроли за настройване на функцията, за да позволи повече или по-малко шум.

Персонализирано пространствено аудио за игри

Персонализираното пространствено аудио е функция, която вече съществува за филми, телевизионни предавания и музика. Той използва камерата TrueDepth на вашия ‌iPhone, за да сканира лицето и ушите ви, като разработва личен профил, който персонализира Spatial Audio точно за вас.

Функция за пространствено аудио С ‌iOS 18‌, Apple разширява персонализираното пространствено аудио към игрите с цел предоставяне на по-завладяващ звук за игра. Разработчиците на игри могат да включат пространствено аудио в своите игри като част от тази промяна. Персонализираното пространствено аудио за игри всъщност идва в ‌AirPods Pro‌, AirPods Max и третото поколение AirPods.

Качество на гласа в игрите

AirPods Pro 2 разполага с подобрения в качеството на гласа за чат и стрийминг в играта, заедно с динамично проследяване на главата и поддръжка за 16-битово 48kHz аудио в игрите.

По-ниска латентност

Според Apple, ‌AirPods Pro‌ осигуряват най-добрата латентност на безжичното аудио за мобилни игри, благодарение на подобренията, идващи в ‌iOS 18‌. Подобрената латентност означава, че ще видите малко или никакво забавяне, когато предприемете действие в играта и чуете звук, което прави изживяването по-приятно.

Други модели AirPods

Много от тези функции са ограничени до най-новите модели AirPods Pro‌. Жестовете с глава и гласовата изолация няма да са налични на устройства, различни от ‌AirPods Pro 2, но персонализираното пространствено аудио за игри ще бъде по-широко достъпно.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *