Очаквайте скоро актуализация на watchOS с подобрение на батерията на Apple Watch

Apple подготвя решение за проблем, който кара някои часовници на Apple да изпитват прекомерно изтощаване на батерията, след като са били актуализирани до watchOS 10.1, съобщи днес компанията.

Apple казва, че проблемът ще бъде коригиран в актуализация на watchOS, която се очаква скоро. Apple не предостави никакви допълнителни подробности, така че не е ясно каква е основната причина за проблема, колко клиенти са засегнати и дали всеки модел на Apple Watch е засегнат.

Бележките за изданието на разработчиците на Apple за iOS 17.1 казват, че актуализацията коригира проблем, при който „може да възникне повишена консумация на енергия“, когато Apple Watch, работещ под watchOS 10.1, е сдвоен с iPhone, работещ под iOS 17, но очевидно проблемът с изтощаването на батерията на Apple Watch не е напълно коригиран , така че ще е необходима актуализация на watchOS.

Apple се готви да пусне iOS 17.1.1 за iPhone и е вероятно проблемът с изтощаването на батерията на Apple Watch да бъде коригиран в актуализация на watchOS 10.1.1. Въпреки това е възможно корекцията да не пристигне до watchOS 10.2, която в момента е в бета тестване и се очаква да бъде пусната през декември.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *