Някой интересни статистики на Apple Store

Рон Джонсън, шеф на магазин на Apple представи някой интересни Apple Store статистики.

Ето ги и тях според Gizmodo:

* Общите продажби на Apple за 2001г. са $5.4 милиарда. Продажбите на Apple магазини за тази година са $6.6 милиарда. (Общите продажби на Apple за тази година са $36.5 милиарда.)

* Apple магазините имат 170 милиона посетители тази година. 10 милиона души посещават конкретно „Genius Bar“-а във всеки Apple Store.

* Средни продажби за един магазин – $26 милиона, което е малко по малко от оборота на „Best Buy“ магазините.Тук обаче картинката е много по-различна. Apple магазините правят продажби за по $4,300 на квадратен метър което е 5 пъти по $872 – продажбите на квадратен метър за „Best Buy“.

* Повече от 100,000 души са подали документи за работа в Apple магазините по света. 10,000 души са подали документи за новооткрития „Upper West Side“ магазин. Малко над 200 човека реално са получили работа.

* Apple осъзна, че магазините са прекалено малки, затове вече всички магазини са поне „три маси широки“. С други думи – ще бъде по широко. Освен това от другата година ще бъдат отворени много нови магазини, около 50. Повечето от тях ще бъдат „забележителни магазини“, като този на Пето Авеню (с формата на куб с ябълка). Освен това ще има повече магазини извън САЩ – из цяла Европа – Англия, Париж, два в Шанхай.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *