Днес излезе новият Apple Pencil със скрит USB-C порт и още много други функции

Днес Apple представи изцяло нов, много по-достъпен модел Apple Pencil, включващ USB-C порт, скрит зад плъзгаща се капачка.

Плъзгащата се капачка в горната част, разкрива USB-C порт, който позволява на потребителите да зареждат и сдвояват чрез USB-C кабел, с матово покритие и дизайн, напомнящ за ‌Apple Pencil‌ от второ поколение. Когато е магнитно прикрепен отстрани на iPad, новият ‌Apple Pencil‌ влиза в sleep state, за да запази живота на батерията. Боб Борчерс, вицепрезидент на Apple за световен продуктов маркетинг, каза:

Apple Pencil направи революция във воденето на бележки, скицирането и илюстрирането, разкривайки безкрайни възможности за продуктивност и креативност. В комбинация с многофункционалността на iPad, новият Apple Pencil отключва още една страхотна възможност да изпитате магията на дигиталния ръкопис, маркиране на документи и др.“

Новият ‌Apple Pencil‌ разполага с ниска латентност и чувствителност към наклон като другите модели ‌Apple Pencil‌, но пропуска чувствителността на натиск, безжичното сдвояване и зареждане, двойното докосване за смяна на инструментите. Въпреки това, за разлика от ‌Apple Pencil‌ от първо поколение, той поддържа ‌Apple Pencil‌ hover на най-новите модели iPad Pro. Съвместим е с всички модели ‌iPad‌, които разполагат с USB-C порт.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *