От Apple тестват по-тънък дизайн на камера за iPhone 16

През последните няколко месеца Apple експериментира с различни дизайни на дебелина на камерата за стандартните модели iPhone 16.

Най-новият прототип на Apple разполага с вертикално разположение на камерата с повдигната повърхност във формата на хапче и ние създадохме серия от макети, базирани на вътрешни дизайни, за да помогнем на читателите да визуализират промяната.

Издатината на камерата във формата на хапче разполага с два отделни пръстена на камерата за широките и ултрашироките камери, възприемайки някои от стилистичните белези от по-ранни дизайни на прототипи. Вертикалното разположение на камерата остава последователно през целия процес на прототипиране и Apple не е променила позицията на светкавицата или лещите на камерата с тази последна актуализация.

Най-новият външен вид на камерата, с който Apple експериментира, черпи вдъхновение от по-старите модели iPhone, като ‌iPhone‌ X. ‌iPhone‌ X също имаше камера с форма на хапче с тънък изпъкнал дизайн. Въпреки че Apple използва вертикална камера и за ‌iPhone‌ 12, тя имаше по-широка квадратна издатина.

С вертикалното оформление на камерата очакваме Apple да предостави Spatial видеозапис на базовия модел ‌iPhone 16‌ и ‌iPhone 16‌ Plus. В момента моделите iPhone 15 имат диагонално разположение на камерата и не могат да заснемат Spacial Video, функция, която досега е ограничена до моделите iPhone 15 Pro и самите слушалки Vision Pro.

Освен актуализирания дизайн на камерата, по-новите прототипи на ‌iPhone 16‌ включват леки модификации на бутона за действие и бутона за заснемане, както съобщихме по-рано. Най-новите прототипи разполагат с по-малък бутон за действие, подобен на този, използван на ‌iPhone 15 Pro‌, заедно с чувствителен на натиск бутон за заснемане, който се изравнява с рамката на устройството. Докато дизайнът на камерата е до голяма степен козметична актуализация, засягаща стъклената задна плоча, промяната на бутона за действие по време на фазата на прототипиране е по-значима. Актуализациите на Apple предполагат, че се е отказала от първоначалната си идея за въвеждане на капацитивен бутон за действие в гамата ‌iPhone 16‌.

Обърнете внимание, че това, което споделихме тук, е получено от предпроизводствена информация и може в крайна сметка да не отразява дизайна на крайните продукти за масово производство, които ще бъдат пуснати тази есен. Както видяхме с предишните модели ‌iPhone‌, Apple създава множество дизайни и хардуерни конфигурации като част от процеса на разработка и гамата ‌iPhone 16‌ не е изключение. Повече ясна информация ще излезе наяве, когато устройствата се приближат към фазата на разработка EVT (Инженерно валидиращо тестване).

Тази информация е споделениа от Маджин Бу на уебсайта на социалните медии X.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *