Нови функции в iPadOS 17

LOCK SCREEN

Widgets на заключения екран. Поставете widgets на вашия iPad Lock Screen от лявата страна. Налични са по-големи уиджети за преглед на информация като времето, час, дата, нива на батерията, предстоящи събития в календара, аларми и часови зони.

Стилизирани дата и час. Персонализирайте изгледа на датата и часа на вашия заключен екран с изразителни стилове на шрифтове и избор на цвят.

Астрономически тапети. Вижте земята, луната и други планети в слънчевата система с набор от динамични заключващи екрани с астрономическа тематика, които се актуализират с условията на живо, като вашето местоположение на живо на Земята или въз основа на времето от деня на Марс.

Тапет за времето. Погледнете условията на живо на вашия заключен екран, докато времето се променя през деня.

MESSAGES

Плъзнете, за да отговорите. Отговорете на съобщение на линия, като просто плъзнете надясно върху всяко балонче.

Местоположение на живо. Вижте местоположението на вашите приятели Find My точно в горната част на разговора под тяхното име.

FACETIME

Остави съобщение. Когато някой не вдигне на FaceTime обаждане, оставете му видео или аудио съобщение, за да заснемете точно това, което искате да кажете. Запишете видео съобщение на предната или задната си камера и се възползвайте от същите видео ефекти, които ви карат да изглеждате възможно най-добре във FaceTime. За аудио разговори с FaceTime можете да оставите гласова поща.

Реакции и жестове. Наслоявайте екранни ефекти като балони, конфети, бурен дъжд, фойерверки или лазерни лъчи директно във вашата камера. Задействайте ги с докосване или отидете със свободни ръце и задействайте реакции само с вашите жестове.

HEALTH

Health app на iPad. С дизайн, оптимизиран за по-големия дисплей, можете да видите богати детайли с един поглед в Резюме, да прегледате Тенденции и Акценти, бързо да навигирате до информацията, която е най-важна за вас, и да се потопите в детайлите с интерактивни диаграми.

Поверителност. Вашите здравни данни остават на вашето устройство и са криптирани, когато вашият iPad е заключен с парола, Touch ID или Face ID. Приложението Health на iPad е създадено, за да поддържа вашите данни защитени и да защитава вашата поверителност.

Оценка на психичното здраве. Направете оценки на психичното здраве, които често се използват в клиниките, за да разберете текущия си риск от депресия и тревожност и дали може да се възползвате от получаване на подкрепа. Можете да изтеглите PDF файл, който да споделите с Вашия лекар и да сравните резултатите си във времето.

NOTES

Вградени PDF файлове и сканиране на документи. PDF файловете и сканираните документи се представят в пълна ширина във вашия Note, което улеснява прегледа и взаимодействието с тях. Бързо можете да прелистите страница от документ, който преглеждате, и е чудесно за преглед на множество PDF файлове в един и същ Note.

SAFARI

Разширено блокиране на тракери и защита с пръстови отпечатъци при частно сърфиране. Защитава вашето частно сърфиране с по-агресивно блокиране на тракери и защита с пръстови отпечатъци.

Reading list widget. Добавете своя списък за четене в Safari към началния екран за лесен достъп.

AIRPLAY

Интелигентни автоматични връзки. Стартирайте съдържание на вашето AirPlay устройство, като докоснете Play, като iPad автоматично ще се свърже с най-подходящото AirPlay-съвместимо устройство.

AirPlay в хотели. Сигурно и частно се наслаждавайте на съдържанието си на големия екран в избрани хотели, като просто сканирате уникален QR код на съвместимия с AirPlay телевизор във вашата стая.

FITNESS+

Персонализирани планове. Бъдете в съответствие с персонализиран график за тренировки и медитация. Изберете дните, продължителността на тренировката и видовете, треньорите и музиката и Fitness+ ще предостави плана. Останете мотивирани с напомняния, когато имате предстоящи тренировки или медитации и награда, когато завършите плана.

FIND MY

Споделяне на устройство. До пет други души могат да споделят мрежов аксесоар AirTag в Find My. Всеки в групата за споделяне ще може да види местоположението на елемента, да получи указания до устройството и да възпроизвежда звук, за да помогне да се определи местоположението на споделен устройството, когато е наблизо.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *