Как да използвате Siri за четене на уеб страница в iOS 17

В последната актуализация на iOS 17, Apple представи подобрена функция на Siri, която позволява на виртуалния асистент да чете уеб статии на глас. Ето как да започнете.
С новата възможност на Siri, потребителите вече могат да попадат на статии, от които се интересуват, превръщайки своите iPhone в лични разказвачи на истории. Това не е просто инструмент за удобство, а портал за правене на цифрово съдържание по-достъпно за всички, включително за хората със зрителни увреждания.

Това също е начин за Apple да предостави повече начини за хората да имат достъп до съдържание на своите устройства само с гласова команда.

Използвайте Siri, за да слушате уеб страници на iPhone
За да използват функцията, потребителите трябва да сърфират с браузъра Safari на Apple, тъй като в момента той не разширява поддръжката на браузъри на трети страни. Освен това уеб страницата трябва да е съвместима с изгледа за четене на Safari, който опростява уеб страниците чрез премахване на несъществени елементи като някои изображения и реклами, за да подчертае основния текст.

Има два различни начина за използване на новата функция на iOS 17.

Първо, можете да отидете до уеб страница в Safari и да кажете „Siri, read this.“. Ще се появи прозорец за аудио контрол, който изглежда подобен на този, използван в Музика и Подкасти. Предлага контроли за възпроизвеждане/пауза и контроли за скоростта на четене.
Друг начин е чрез иконата „Aa“ в адресната лента на Safari. Появява се опция, наречена „Listen to Page“.
Всеки метод има различни контроли, като поставяне на пауза или прекратяване на аудиото или промяна на скоростта на четене.
Функцията за четене на Siri не само помага при многозадачност, но също така значително подобрява достъпността и се грижи за потребители, които предпочитат слухови методи на обучение. Това представлява нова глава в начина, по който хората взаимодействат със своите iPhone и iPad.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *