Apple печели съдебно решение срещу Psystar

Apple спечели постоянно съдебно решение срещу Psystar което забранява на компанията да продава компютри с предварително инсталиран Mac OS X.

Съдът забрани на Psystar следното:

1. Копиране, продаване, предлагане за продажба, разпространяване или създаване на производни произведения на защитен с авторски права Mac OS X софтуер без разрешението на ищеца, който притежава правата за продукта.
2. Умишлено предизвикване, подпомагане, съучастие или подтикване на друго лице или субект да наруши патента на Mac OS X софтуер.
3. Заобикаляне на каквито и да е технически мерки които ефективно контролират достъпа до Mac OS X софтуер, включително, но не ограничено до технологичните мерки които Apple използва за да предотврати неоторизирано копиране на Mac OS X на non-Apple компютри.
4. Производството, вноса, предлагането, предоставяне или друг вид дистрибуция на всяка технология, продукт, услуга, устройство, компонент или част от него, който първоначално е проектиран или представен с цел заобикаляне на каквито и да е технически мерки които ефективно контролират достъпа до Mac OS X софтуер, включително, но не ограничено до технологичните мерки които Apple използва за да предотврати неоторизирано копиране на Mac OS X на non-Apple компютри.
5. Производството, вноса, предлагането, предоставяне или друг вид дистрибуция на всяка технология, продукт, услуга, устройство, компонент или част от него, който първоначално е проектиран или представен с цел заобикаляне на каквито и да е технически мерки които ефективно защитават правата притежавани от ищеца съгласно Закона за авторското право по отношение на Mac OS X софтуер.

Psystar трябва да се съобрази с решението на съда до 31 Декември 2009г. Изглежда това съдебно решение отбелязва края на Psystar както и надеждата на която и да е друга компания да мине по стъпките на Psystar.

Според текста на съдебното решение на Psystar реално се забранява да продава своя Rebel EFI софтуер, който позволява инсталация на Leopard или Snow Leopard на non-Apple системи.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *