Apple изоставя плана за вградена SIM карта?

Досега имаше доста слухове, че Apple планира да проектира своя собствена СИМ карта за iPhone потребители, за да им даде възможност да използват устройството и да „заобиколят“ договорите с мобилни оператори. Но сега някой мобилни оператори заплашват, че ще се откажат от поемането на разходите за iPhone, ако Apple осъществи тези планове.

Според The Sunday Telegraph, Apple най-вероятно ще изостави този план след заплахата на операторите. Към момента мобилните оператори плащат на Apple цялата стойност на устройството, което след това предоставят на клиента безплатно, срещу подпис на двугодишен договор.

Apple планираше да изключи мобилните оператори, като Vodafone и O2, от продажбения процес, в опит да изгради по-добри отношения с клиентите. Затова Apple опитваше да създаде интегрирана SIM карта което ще позволи на клиентите направо да закупят iPhone, без договори и сметки.

Все пак Apple най-вероятно ще интегрира своя SIM карта в iPad устройството в неговата нова версия (вероятно около коледа). Причината Apple да приложи тази идея първо на iPad е, че iPad не се заплаща от мобилните оператори, а директно от клиента.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *