Apple AidPods Studio Over the ear headphones

AirPods Studio с функция за разпознаване на главата и шията, персонализирани настройки на еквалайзера

От известно време чуваме за нови слушалки от Apple, от типа „покриващи ущите“ (over the ear), като от различни източници се твърди, че те ще бъдат обявени по-късно тази година.

Една от основните характеристики на AirPods моделите, които познаваме е автоматичното спиране на аудиото, когато ги свалите от ушите си, което се постига чрез вградени сензори за близост. AirPods Studio ще имат подобна функция, но тя ще работи по различен начин. Вместо разпознаване дали са поставени на ушите, Apple ще приложи сензори, които могат да разпознаят дали слушалките са на главата или шията.

Въз основа на това предполагаме, че AirPods Studio ще възпроизвежда или спира на пауза, когато установи, че са поставени върху ушите Ви. Разпознаването, че са поставени на шията може да се използва, за да остави слушалките включени, докато музиката е на пауза, точно както когато извадите само едната слушалка при AirPods (Pro) от ухото си.

Друг нов сензор ще може да разпознава поставяне на ляво или дясно ухо, за да промени автоматично аудио каналите. Това означава, че вероятно няма да имат дясна или лява слушалка, т.е. грешна страна на поставяне. Стандартните слушалки имат фиксирани ляв и десен канал и трябва да се поставят правилно за да съответстват.

Подобно на AirPods Pro, новите слушалки на Apple ще имат режим на активно шумозаглушаване и такъв на „прозрачност“ (когато чувате шумовете около вас). Потребителите ще могат лесно да превключват между двата режима, за да намалят или изключат външния шум.

Тъй като се очаква AirPods Studio да е продукт фокусиран основно към професионални потребители, сдвояването на слушалките с Mac или iOS устройство ще отключи персонализирани настройки на еквалайзера, с налични ниски, средни и високочестотни настройки.

Според неотдавнашна информация, слушалките със собствена марка на Apple за поставяне около ушите ще бъдат налични в поне два вариана – единият ще използва покритие наподобяващо кожа, а другият ще е с по-леки материали за спорт и фитнес. Предполага се, че Apple тества нов модулен дизайн със сменяеми подложки за ушите, които се прикрепят чрез магнит за бърза и лесна смяна на подложките.

Доказателства за AirPods Studio са открити в изтеклия бета код на iOS 14, включително референции за две отделни цветови опции за новия аксесоар. Що се отнася до цената, според слуховете тя ще започва от 349 долара в САЩ.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *