iOS 18 е наличен от днес с тези 8 нови функции за вашия iPhone

След повече от три месеца бета тестване, iOS 18 най-накрая ще бъде пуснат за обществеността този понеделник, 17 септември и може да се инсталира от приложението Settings под General → Software Update на iPhone XS и по-нов.

По-долу подчертахме осем ключови нови функции, включени в iOS 18, и Apple споделиха пълен списък с нови функции и промени миналата седмица.

Имайте предвид, че функциите на Apple Intelligence няма да бъде наличен до iOS 18.1 или дори до по-нови версии.

Начален екран с възможност за персонализиране

iOS 18 ви позволява да поставяте икони на приложения навсякъде в решетката на началния екран и има нови „Dark“ и „Tinted“ опции за персонализиране за преоцветяване на иконите на приложенията. Можете също така да настроите иконите на приложения да изглеждат по-големи, без текстови етикети под тях.

Нов дизайн на Control Center

Control Center е преработен в iOS 18. Подобно на началния екран, той вече е по-персонализиран, позволявайки ви да пренареждате и преоразмерявате контроли в множество страници. Можете лесно да добавите още контроли от изцяло новата галерия с контроли.

iMessage подобрения

iMessage получи широка гама от нови функции в iOS 18, включително възможността за използване на всякакви емотикони като реакция на Tapback, текстови ефекти като „Shake“ и „Explode“, опции за форматиране като удебелен шрифт и подчертаване, възможност за планиране на съобщения за изпращане по-късно, поддръжка на RCS за подобрени съобщения с устройства с Android и др.

Преработено приложение за снимки

Apple казват, че приложението Photos е получило най-големия си редизайн досега на iOS 18, с премахнати раздели в полза на оформление всичко в едно. Промените бяха противоречиви, което накара Apple да променят дизайна на приложението през целия период на бета тестване на iOS 18.

Заключване на приложенията с Face ID

iOS 18 въвежда възможност за заключване на всяко приложение зад Face ID, Touch ID или парола на iPhone за целите на поверителността и сигурността. Освен това вече можете да скриете приложение, което го премества в папка със скрити приложения, която е заключена.

Приложение за пароли

iOS 18 включва изцяло ново приложение за пароли, което показва много функции, достъпни преди това чрез iCloud Keychain в приложението Settings. Приложението улеснява управлението на пароли, пароли, двуфакторни кодове за удостоверяване и др.

Distraction Control

Вградена в Safari, новата функция за контрол на разсейването може да се използва за скриване на някои елементи на уебсайта, като например формуляри за регистрация за бюлетин и подкани за разрешение за бисквитки. Apple обаче казват, че функцията не е предназначена да блокира реклами. Ако скриете рекламен банер, той ще стане видим отново, ако и когато съдържанието на рекламата се обнови.

Game Mode

Първо представен на Mac, Game Mode вече е наличен на iPhone. Apple казват, че Game Mode „минимизира фоновата активност, за да поддържа постоянно високи кадрови честоти“ по време на игра, „драматично намалява“ латентността на звука с AirPods .

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *