Какви актуализации ще получат всички AirPods през 2024 г

Apple планират да обновят цялата си гама AirPods тази година под една или друга форма, с комбинация от пускане на нови модели и предстоящи софтуерни актуализации за устройствата на Apple.

Независимо дали очаквате следващото поколение AirPods или AirPods Max, или просто искате да знаете какви нови функции ще притежават слушалките ви, продължете да четете за пълната информация какво да очаквате.

AirPods

Четвъртото поколение AirPods се очаква да бъдат пуснати на пазара в края на 2024 г., като Apple планират да пуснат две версии в различни ценови диапазони И двата модела ще имат нов дизайн, включително USB-C порт вместо Lightning порт, по-къси дръжки, подобни на AirPods Pro, заедно с подобрено качество на звука.

Версията от по-висок клас се очаква да включва Active Noise Cancellation (ANC), което прави ANC достъпен на по-ниска цена за първи път. Те също така вероятно ще имат високоговорител в кутията за зареждане, който може да възпроизвежда звук за проследяване на Find My Location. Този модел ще бъде по-достъпен от ‌AirPods Pro, но няма да включва силиконови накрайници за уши.

Един от ключовите аспекти, които следващото поколение AirPods вероятно ще пренесе от второто поколение ‌‌AirPods Pro, е чипът H2. Както второто, така и третото поколение AirPods в момента разполагат с чип H1. Чипът H2 е притежава Bluetooth 5.3, което предлага по-бърза връзка с Bluetooth аксесоари, както и подобрена енергийна ефективност, което може да допринесе за по-дълъг живот на батерията.

AirPods Pro предлагат по-силен бас и по-чист звук в по-широк диапазон от честоти, отчасти благодарение на изчислителните аудио подобрения, улеснени от H2 чипа, така че подобни подобрения е много вероятно да дойдат при четвъртото поколение AirPods.

Пускането на двата модела AirPods 4 се очаква през септември или октомври 2024 г.

AirPods Pro

Предстоящата актуализация на iOS 18 на Apple въвежда няколко подобрения за настоящото второ поколение ‌AirPods Pro, използвайки AI. Новите жестове с глава ще позволят на потребителите да управляват ‌AirPods Pro без да използват ръцете си – кимайки, за да отговорят на повикване, или поклащайки глава, за да откажат. Siri Interactions също така ще позволи управление на обаждания, съобщения и известия без да се използват ръце и без говорене.

‌iOS 18‌ добавя Voice Isolation към ‌AirPods Pro, подобрявайки яснотата на разговора чрез филтриране на фоновия шум и фокус върху вашия глас, подобно на съществуваща функция на iPhone. Освен това функцията Adaptive Audio, която настройва нивото на звука и шума въз основа на вашата среда, вече ще предлага персонализирана настройка за по-фин контрол.

И накрая, ‌iOS 18‌ ще въведат „hearing aid mode“ в ‌AirPods Pro. Въпреки че вече имат функция Conversation Boost, тази актуализация допълнително ги позиционира като потенциално устройство, които да заместят слухови апарати.

Очаква се Apple да представят ново трето поколение ‌AirPods Pro през 2025 г., с по-изискан дизайн и по-добро качество на звука, заедно с по-бърз процесор.

AirPods Max

AirPods Max са най-старият продукт от текущо поколение AirPods, който все още е в гамата на Apple. Изминаха повече от три години, откакто Apple пуснаха ‌AirPods Max през декември 2020 г. и едва наскоро започнахме да чуваме слухове за плановете на Apple за модел от ново поколение, който идва по-късно тази година.

Apple ще заменят Lightning порта, който притежават ‌AirPods Max с USB-C порт. Това ще гарантира, че слушалките отговарят на европейските разпоредби и ще донесе последователност в гамата AirPods на компанията. Това разбира се означава, че ‌AirPods Max‌ 2 ще се притежават с USB-C порт и USB-C кабел за зареждане. Apple също така ще трябва да им добавят кабел за включване към устройства, така че дори когато им падне батерията да можете да ги използвате.Спецификацията Bluetooth 5.3 вече може да бъде намерена в ‌AirPods Pro‌ 2, гамата iPhone 15 и най-новите модели на Apple Watch. Поддържа се и от всички модели Mac, пуснати от 2023 г.

Очаква се Apple да предложат второ поколение ‌AirPods Max в свежи цветове, въпреки че какви могат да бъдат тези цветове остава неизвестно. ‌AirPods Max в момента се предлагат в Space Gray, Silver, Green, Sky Blue и Pink, въпреки че сменяемите възглавнички позволяват много цветови комбинации.

Въпреки че няма слухове, които да твърдят, че ‌AirPods Max‌ 2 ще разполагат с чип H2, изглежда разумно да се очаква да го направят. Персонализираният силиконов чип на Apple е проектиран специално за Over-Ear слушалки и позволява подобрено изчислително аудио за подобряване на качеството на звука на текущото поколение ‌‌AirPods Pro и подобрява живота на батерията с по-добра енергийна ефективност. Без чипа H2, ‌AirPods Max също биха пропуснали функциите за Adaptive Audio, включително персонализирана сила на звука и разпознаване на разговори.

Нови функции за всички модели AirPods

Персонализираното Spatial Audio е функция, която вече съществува за филми, телевизионни предавания и музика. Тя използва камерата TrueDepth на вашия ‌‌iPhone, за да сканира лицето и ушите ви, разработвайки личен профил, който персонализира Spatial Audio точно за вас.

Apple разширява персонализираното Spatial Audio към игрите с цел предоставяне на по-завладяващ звук докато играете игри. Персонализираното пространствено аудио за игри ще бъде налично на ‌AirPods 3‌ и 4, ‌AirPods Pro и ‌AirPods Max.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *