Apple все още разработват по-голям iMac с над 30-инчов дисплей

Apple все още работят върху по-голям iMac с над 30-инчов дисплей, но етапът на разработка и потенциалният график за пускането му, все още остават до голяма степен неизвестни.

След пускането на Mac Studio и 27-инчов Studio Display през март 2022 г. Apple прекратиха производството на базирания на Intel 27-инчов iMac. Компанията вече беше изпратила iMac Pro в своя списък със спрени продукти през март миналата година. Тогава през ноември 2023 г. Apple разбиха надеждите за бъдещ 27-инчов iMac, когато потвърдиха чрез няколко публикации, че нямат планове да пуснат такава машина.

Въпреки пренареждането на продуктите на Apple и продължаващите опити да накарат клиентите да купят 24-инчовия iMac или вместо това да изберат комбинация от Mac Studio / Studio Display, има постоянни слухове за iMac с по-голям екран, който има дисплей, който е над 30 инча в размер.

Сега репортерът на Bloomberg Марк Гърман даде надежда за феновете на по-големия модел. „По-голям iMac остава нещо, с което Apple все още експериментира“, пише той в последния си седмичен доклад. Гърман обаче добавя, че не е ясно дали устройството ще използва най-новия процесор M4 на Apple. Apple планират да актуализират своя 24-инчов iMac до процесор M4 по-късно тази година, но коментарите на Гърман предполагат, че това може да е твърде рано за по-големия модел, като се има предвид текущата му фаза на разработка.

Гърман съобщи през юни 2023 г., че Apple са в ранните етапи на разработването на нов iMac с над 30-инчов дисплей и че са доста далеч от финалната права, което предполага, че може да има поне година или две до пускането му на пазара. Тогава през октомври 2023 г. анализаторът на Apple Минг-Чи Куо каза, че очаква 32-инчов iMac с мини-LED дисплей да излезе през 2025 г. Куо не уточни, но такава машина може да бъде позиционирана като „‌iMac‌ Pro“, за да замени модела от 2017 г., който Apple прекратиха през 2021 г.

Така че изглежда Apple все още може да пуснат по-голям M4 iMac през 2025 г., заедно с планираните надстройки на процесора на MacBook Air, Mac Pro и Mac Studio през следващата година. Друга възможност е Apple да изчакат до чип M5, който може да бъде част от по-големия iMac през 2026 г. или по-късно.

Както сочат слуховете, действителният размер на по-големия iMac, върху който Apple работят, все още не е ясен, но дисплеят със сигурност ще бъде над 30 инча. При 32 инча той ще предлага същите размери като 6K Pro Display XDR, който Apple продават за $5000. Що се отнася до дизайна, вероятно бихме могли да видим по-тънки рамки.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *