Новият M4 Mac Mini ще бъде най-малкият настолен компютър на Apple досега

Според нов доклад на Bloomberg Apple планират нова версия на Mac mini с чип M4 и нов дизайн, което го прави най-малкият десктоп на компанията досега.

Новият модел – очакван по-късно тази година – ще отбележи първата голяма промяна в дизайна на mini, откакто беше обновен под ръководството на Стив Джобс през 2010 г. Устройството ще бъде много по-малко от своя предшественик, доближавайки се до размерите на Apple TV, според хора, пожелали анонимност, тъй като работата е секретна.

M4 Mac mini е само един от няколкото нови Mac, които са в процес на разработка. Компанията все още не е внедрила чипа M4 в някой от другите си модели Mac. MacBook Pro и iMac вероятно ще получат M4 актуализации тази година, докато MacBook Air може да бъде актуализиран през пролетта, последван от Mac Studio и Mac Pro в средата на 2025 г. След като всички тези актуализации бъдат пуснати, това ще отбележи първия път, когато Apple предлагат едно и също поколение чип във всички свои Mac компютри.

Според източници, новият Mac mini може да е по-висок от текущата версия, която е около 1,4 инча. Той все още ще има алуминиева обвивка, но може да бъде по-близо до Apple TV на 3,7 инча. Прототипите са имали поне три USB-C порта, в допълнение към захранването и HDMI.

В процес на разработка са две версии на Mac mini, и двете с кодово име J773. Единият има стандартния чип M4, а другият има мистериозния чип M4 Pro с поддръжка за допълнителна памет и графика. Доставчиците се готвят да доставят стандартната версия този месец за пускане по-късно тази година; версията M4 Pro обаче няма да бъде готова до октомври.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *