Apple Watch 10: Все пак ще трябва да изчакаме тези важни функции за здравето

Клиентите очакват измерване на кръвното налягане, но също и наблюдение на съня поради паузи в дишането (апнея) за Apple Watch 10 – или X за десетата годишнина на смарт часовника. Поне очаквахме и мониторинг на кръвното. Apple представиха смарт часовника през септември 2014 г., а първата версия беше пусната в продажба през април 2015 г., така че Apple също може да бъдат домакин на празненство през следващата година със специален модел със значителни нови функции.

Мониторингът на кръвното налягане вероятно все още не е надежден

По отношение на функцията за наблюдение на относителното кръвно налягане редакторът на Bloomberg Марк Гърман съобщава, че измерването на високо кръвно налягане (хипертония) все още не е достатъчно надеждно за компанията. Според други източници има опасения дали функцията ще работи правилно при новия дизайн на Apple Watch Series 10. Така или иначе не се очаква редовно измерване на кръвното налягане, а по-скоро часовникът може да издаде предупреждение, ако стойностите се покачат рязко.

Съдебни спорове относно откриване за насищане с кислород за сънна апнея

Функцията за сънна апнея, от друга страна, не е засегната от технически проблем, а по-скоро от правната битка на Apple с Masimo Corp. относно технологията за откриване на насищане с кислород в кръвта. Следователно Apple не могат да измерят тази важна статистика.

Apple или трябва да намерят начин да прекратят съдебния спор, или да избегне напълно проблема. От Apple Insider вярват, че е възможно Apple да интегрират технологията в Apple Watch Series 10, но да я остави деактивирана за момента при стартирането. Това би дало възможност на Apple да го активират на по-късна дата, когато правният спор стане ясен или бъде намерено друго технологично решение.

Най-добра цена в момента: Apple Watch Series 9

Тъй като клиентите на Apple очевидно трябва да чакат по-дълго за новите интелигентни функции (Apple Intelligence и опционална връзка с ChatGPT) на iPhone и iOS 18, особено в ЕС, усещането бавно нараства, че скъпите устройства на производителя от Купертино оставят след себе си иновативни функции отнема повече време за пристигане в сравнение с други доставчици.

Както е известно, Apple винаги искат да пуснат всичко на пазара по такъв начин, че да работи надеждно. Но калифорнийската компания вероятно вече не трябва да очаква клиентите си да бъдат твърде търпеливи.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *