Дългоочакваният iWatch от Apple

Отдавна се носи слух, че Apple работят по умният часовник „iWatch“, а напоследък изглежда има прогрес по този проект, особено предвид факта, че е стартирала работата по запазване на името в някой държави.

Как ще изглежда iWatch още не е ясно, затова и снимките, публикувани тук са или скици или снимки на съществуващи продукти, които не са с марката Apple.

Основната идея и концепция на iWatch е да послужи, като аксесоар за iPhone и други iOS устройства, предоставяйки на потребителите лесен достъп до най-използваните функции, без да се налага да вадят устройството от своят джоб или чанта.

Преди няколко месеца Thomas Bogner сподели прекрасната си концепцията за iWatch. Сега, Todd Ham подобри тази концепция, ето какво споделя той за внесените от него промени:

За Lock екрана е заложен черно-бял дизайн и интерфейс показващ час, дата и бутон активиращ Siri. От тук ще e възможно с тап да активирате Siri, плъзгане нагоре за отключване или плъзгане надолу за преглед на нови съобщения.

mac-spoilers-iwatch-concept-06-640x360

При отключване на екрана се визуализират четири икони, като с плъзгане може да преминете към следващите четири, също както при iPhone. С натискане на home бутона екрана отново се заключва.

mac-spoilers-iwatch-concept-04

В Phone апликацията табовете са в дроп-даун меню за по-голямо удобство. Запазени са и някои настройки като “Edit” и “Add contact”. Въпреки размера на това малко устройство, все пак е удобно да управляваш приложенията, да добавяш контакти, медия и други от синхронизиран iPhone или Мас.

Друго, което и тук е налице, са приложенията за здраве и фитнес, като Jawbone, FitBit и Nike. iWatch ще включва функции като проследяване на физически дейности, сън и други.

mac-spoilers-iwatch-concept-05

iWatch може да измерва нивото на кислород в кръвта, пулса и също така да алармира при риск от инфаркт. Чрез червена и инфраред светлина се засича колко кислород има в хемоглобина на носещия iWatch. Отново чрез светлина проникваща в кожата се измерват и пулса и сърдечния ритъм.

iWatch ще работи с новата iOS 8, която ще съдържа приложение наречено “Healthbook”, което има за цел да проследява основни параметри за физическото здраве на потребителите.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *