SSD дисковете в новите MacBook Air – 217% по-бързи

MacBook Air никога не е бил прекалено бавен като производителност, но с най-новия модел (2012), SSD диска показва невероятно подобрение от 217% повече бързодействие спрямо предходното поколение.

Според тестове проведени от OSXDaily, скоростите на четене достигат 461MB/s, а запис – 364MB/s, което е драматично подобрение спрямо модела от 2011г., който достигаше 145MB/s четене и 152MB/s писане.

Скоростта на процесора също е подобрена с 15-20%, но огромната разлика идва основно от SSD диска. Интересно е, че SSD дисковете за новите MacBook Air се произвеждат от Toshiba, а дисковете за старите модели (2011) бяха произведени от Samsung. Въпреки, че това може да е основна причина за подобреното бързодействие, някой бройки нови MacBook Air също са с дискове произведени от Samsung, които не са по-бавни, такаче вероятно марката не е фактор.

Във всеки случай спокойно можем да кажем, че новите MacBook Air са едни от най-бързите лаптопи въобще, заедно с новия MacBook Pro с Retina дисплей.

Ако искате да тествате скоростта на собствения си диск, можете да ползвате безплатното приложение DiskSpeedTest от Mac App Store.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *