fbpx

Поръчайте Вашият Apple iMac Retina Display, MacBook Air, MacBook Pro Retina Display, iPad 4, iPad Mini, Mac Mini от NovMac.com Имате нужда от помощ при избора на модел? Позвънете на 02/4390993 или ни посетете тук!

Parallels Desktop 15 – най-добрият начин да използвате Windows или Linux на Мак

Parallels 15 – най-лесният начин да използвате Windows, Linux и дори допълнителна macOS на Вашият Мак, вече е на пазара. Едно от много подобрения в тази версия е, че Paralles Desktop 15 поддържа DirectX 11, 10 и 9. И още – наличен е нов виртуален хардуер, разбира се подобрена е производителността, достъпни са допълнителни опции за интеграция и нововъведения свързани с новата операционна система на Apple macOS Catalina.

Нека започнем с най-същественото подобрение – поддръжката на DirectX 11. Това „отключва“ поддръжка за Мак на някой доста сериозни софтуерни пакети – CAD/CAM приложения като Autodesk Revit 2020, Autodesk 3ds Max 2020 и други, както и любимите Ви игри, включително такива с високи изиксвания като Madden 19, Age of Empires: Definitive Edition, Crysis 3 и Railway Empire.

И за първи път DirectX се поддържа чрез macOS чрез Metal API (вграден интерфейс на MacOS) вместо OpenGL, носейки повишена ефективност и производителност. Говорейки за производителност, според Parallels, в сравнение с по-старите версии, Parallels Desktop 15 може да стартира Microsoft Office 80% по-бързо, да стартира 3D графика 15% по-бързо, както и интерфейса е доста по-адаптиран.

След пускането на macOS Catalina тази есен (очакваме го доста скоро), Parallels Desktop 15 ще поддържа и нови услуги като Sidecar, което позволява да използвате iPad като втори дисплей (заедно с цялостна поддръжка на Apple Pencil), и Sign in with Apple.

Parallels Desktop 15 интегрира macOS и Windows още по-добре, дори Ви позволява да запазвате Windows пароли в macOS keychain, да драгвате и пускате файлове от Safari, да изпращате файлове от Windows през Mail приложението и други. Интеграцията между различните операционни системи наистина е на съвсем друго ниво.

За бизнес потребителите Parallels Desktop 15 Mac Pro Edition и Parallels Desktop 15 Mac Business Edition идват с пълна поддръжкa на Virtual Platform Trusted Module (vTPM) с BitLocker, както и с функции насочени специално към IT администраторите.

Може би вече знаете, че 32-битови приложения няма да работят с новата macOS Catalina, която Apple ще пусне съвсем скоро като безплатен ъпдейт за всички Макове. Но не се тревожете – Parallels Desktop 15 ще Ви позволи да работите с предходна версия на macOS, инсталирана като Guest OS, която все още поддържа 32-битови апликации.

Paralles Desktop 15 за Mac Home & Student струва $99 (САЩ), докато годишният абонамент за Pro и бизнес цели стартира от $99 на година. Ако притежавате по-стара версия на Paralles, можете да я ъпгрейднете на цена от $49,99.

Няма коментари

Последни постове