Parallels Desktop 15 – най-добрият начин да използвате Windows или Linux на Мак

Parallels 15 – най-лесният начин да използвате Windows, Linux и дори допълнителна macOS на Вашият Мак, вече е на пазара. Едно от много подобрения в тази версия е, че Paralles Desktop 15 поддържа DirectX 11, 10 и 9. И още – наличен е нов виртуален хардуер, разбира се подобрена е производителността, достъпни са допълнителни опции за интеграция и нововъведения свързани с новата операционна система на Apple macOS Catalina.

Нека започнем с най-същественото подобрение – поддръжката на DirectX 11. Това „отключва“ поддръжка за Мак на някой доста сериозни софтуерни пакети – CAD/CAM приложения като Autodesk Revit 2020, Autodesk 3ds Max 2020 и други, както и любимите Ви игри, включително такива с високи изиксвания като Madden 19, Age of Empires: Definitive Edition, Crysis 3 и Railway Empire.

И за първи път DirectX се поддържа чрез macOS чрез Metal API (вграден интерфейс на MacOS) вместо OpenGL, носейки повишена ефективност и производителност. Говорейки за производителност, според Parallels, в сравнение с по-старите версии, Parallels Desktop 15 може да стартира Microsoft Office 80% по-бързо, да стартира 3D графика 15% по-бързо, както и интерфейса е доста по-адаптиран.

След пускането на macOS Catalina тази есен (очакваме го доста скоро), Parallels Desktop 15 ще поддържа и нови услуги като Sidecar, което позволява да използвате iPad като втори дисплей (заедно с цялостна поддръжка на Apple Pencil), и Sign in with Apple.

Parallels Desktop 15 интегрира macOS и Windows още по-добре, дори Ви позволява да запазвате Windows пароли в macOS keychain, да драгвате и пускате файлове от Safari, да изпращате файлове от Windows през Mail приложението и други. Интеграцията между различните операционни системи наистина е на съвсем друго ниво.

За бизнес потребителите Parallels Desktop 15 Mac Pro Edition и Parallels Desktop 15 Mac Business Edition идват с пълна поддръжкa на Virtual Platform Trusted Module (vTPM) с BitLocker, както и с функции насочени специално към IT администраторите.

Може би вече знаете, че 32-битови приложения няма да работят с новата macOS Catalina, която Apple ще пусне съвсем скоро като безплатен ъпдейт за всички Макове. Но не се тревожете – Parallels Desktop 15 ще Ви позволи да работите с предходна версия на macOS, инсталирана като Guest OS, която все още поддържа 32-битови апликации.

Paralles Desktop 15 за Mac Home & Student струва $99 (САЩ), докато годишният абонамент за Pro и бизнес цели стартира от $99 на година. Ако притежавате по-стара версия на Paralles, можете да я ъпгрейднете на цена от $49,99.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *