Office 2011 за MAC ще бъде само в 32-битов вариант

Още вчера от Microsoft съобщиха, че Office 2011 за MAC ще бъде предлаган само в 32-битов вариант. Това ще се случи по-късно тази година.

Причината за това е, че от Microsoft все още не са успели да пригодят ribbon UI интерфейса за платформата Cocoa. Framework-а на Apple задължава Microsoft да премине напълно към Cocoa, преди да се заемат с пускането на 64-битова версия.

Освен това, от Microsoft препоръчват на потребителите използващи Windows да използват 32-битовите версии на Office 2010 заради причини, свързани със съвместимостта. „Препоръчваме на потребителите да инсталират 32-битов Office 2010 на техните 32-битови и 64-битови Windows операционни системи най-вече заради съвместимостта с вече съществуващите 32-битови контроли“, каза Ted Way, член на екипа, разработващ Microsoft Office.

Office 2011 за MAC ще включва много потребителско редактиране на документи, като по този начин няколко потребители ще могат по едно и също време да редактират един и същ документ, без да се извеждат излишни съобщения. Office for Mac ще включва и споделяне на документи с потребители на MAC или Windows, като за целта може да се използват услугите на SharePoint или SkyDrive.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *