Microsoft Office с поддръжка за MacBook Pro Touch Bar

Microsoft обнови своите офис пакети според хардуера на новите MacBook Pro с Touch Bar.

Word, Exel и PowerPoint вече са ъпдейтнати, новите функционалности ще бъдат добавени в Outlook и Skype на по-късен етап.

Microsoft обяви, че ще поддържа Touch Bar функции, скоро след като Apple представи новите модели MacBook Pro миналият октомври. Компанията започна провеждането на тестове на новият ъпдейт само седмица след появата на лаптопите. Сега новата версия е достъпна за потребителите.

В Word, MacBook Pro потребителите ще виждат shortcut-и на форматиращите функции като размер на текста, стилове, възможност за бързо добавяне на коментари в текста, снимки и хиперлинкове. Touch Bar също дава опция за Focus Mode, където рамката може да бъда скрита за по-добър фокус върху документа.

В Excel, Touch Bar-a ще показва наскоро използвани функции, цветово оформление на клетките и таблиците.

Потребителите на PowerPoint ще получат мини преглед на всички слайдове от презентацията, както и възможността да ги пренаредят само с драгване напред и назад.

На по-късен етап Microsoft ще добави и шорткъти за Outlook и Skype, като today view където ще се виждат предстоящи срещи, както и бутон за край на разговора и mute бутон.

Притежателите на Office за Mac, могат да ъпдейтнат своите пакети до последната версия. Отворете менюто Help и изберете Check for Updates.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *