Microsoft публикува нови данни около Office for Mac 2011

Корпорацията Microsoft продължава да предоставя информация около подготвения за пускане през октомври тази година софтуерен офис пакет за Mac 2011. Първата информация за пакета беше изпратена през юли и август тази година. Текущата порция от данни се отнася до задкулисните възможности на пакета, както и новите функции, свързани със съвместната работа по проекта в рамките на офис средата.

От Microsoft ни казват, че продуктите от Windows-версията на Office 2010, ще могат да работят с интернет-системата Office Web Apps и ще притежават функцията Broadcast Slideshow в пакета PowerPoint.

Подобно на Google Docs, Office for Mac 2011 ще може да работи в режим на съвместно редактиране на файлове от Word, Excel и PowerPoint. Редактиране на тези документи, потребителите ще могат да извършват едновременно дори и ако те са в различни географски местоположения. Също така, новата Mac-версия ще бъде в състояние да работи с услугата за отдалечено съхранение на данни SkyDrive (за потребители) и SharePoint (за бизнеса).

Освен това, от редмъндската компания представиха и набор от уеб-приложения, поддържани както от Windows-версията на Office 2010, така и от Office for Mac 2011. Тези приложения ще позволяват на браузъра да редактира документи, да споделя данни и да прави други операции.

В новия Outlook for Mac ще се появи асистент разписание, което ще работи с друго съдържание, като електронна поща и календарните данни. Разширените възможности за работа ще позволяват на потребителя да взаимодейства с MS Exchange, което означава, че той ще може да се свързва с данните на свои колеги.

И накрая, в PowerPoint ще присъства версия на Broadcast Slideshow, позволяваща на потребителите да създават презентации във всеки формат достъпен за съвременните браузъри, което ще позволява на зрителя само с един браузър да възпроизвежда презентацията.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *