macOS Sierra – Какво може да прави Вашият Mac сега?

Тук е дебютът на Siri на Mac, с нови способности проектирани специално за десктоп. Не само това прави Mac по-умен. macOS Sierra ще Ви помогне да преоткриете Вашите най-добри снимки, да пазарувате по-сигурно онлайн, да работите по-безпроблемно от устройство на устройство. Също така ще Ви помогне с освобождаването на дисково пространство. Вашият Mac ще прави повече за Вас за да можете и Вие да правите повече на него.

Siri – също като Вас, Siri може да прави невероятни неща на Mac! Без значение над какво работите, Вашият личен асистент е на клик разстояние. Способностите на Siri създадени за iOS сега са прехвърлени и на Мас като заедно с това са създадени и нови функционалности за да може работата Ви да е максимално лека.

Кажете на Siri да прави неща за Вас докато Вие вършите Вашите задачи. Siri за Мас е мултифункционален асистент, за да може Вие да работите над документ например, а Siri да изпрати съобщение до колегите Ви, без Вие да прекъсвате работа си.

Siri

Нека Siri намери Вашите файлове. Работата с файлове е голяма част от ежедневието на потребителите. Не можете да си спомните къде запазихте някой файл? Кажете на Siri да потърси отворените документи през тази седмица, редуцирайте резултатите по конкретна дума и готов – файла е пред Вас!

Siri-search

Siri ще Ви каже и направи това, което Ви интересува – “Колко свободни дисково пространство имам на моя Мас?”, “Колко е часът в Мексико?”, “Какво ще е времето днес?”, или “Покажи ми PDF файловете в Downloads”, “Добави Лора в контактите ми”, “Покажи снимките ми от вчера”.

Photos – преоткрийте спомените по красив, нов начин.

Прекарали сте години снимайки специални моменти или пътувания. Сега Photos може да ги превърне в незабравимо преживяване наречено Memories. А новите технологии вградена в Photos, спомагат за още по-доброто разпознаване на лица, позволява Ви да видите снимките си по място на заснемане отбелязано на картата, дори да търсите снимки по обекти и пейзажи.

Photos-Sierra

Photos-map

Photos-Faces

Universal Clipboard – Копирайте от едно устройство, пейстнете на друго.

Копирайте снимки, клипове, текстове, от Вашият телефон. После ги пейстнете на Вашият Мас. Няма повече стъпки, само copy – paste, както обичайно правите. Намерили сте страхотна рецепта за готвене на Вашият Мас – пейстнете необходими продукти в списъка си за пазаруване на Вашият телефон.

macOS-Sierra-Copy-Paste

Когато Ви трябва повече дисково пространство, позволете на Вашият Мас да го намери.

macOS Sierra може да Ви помогне да се справите с проблема касаещ дисково пространство, като автоматично съхранява рядко използвани файлове на облака, достъпни при нужда. Също така може да Ви помогне да изчистите стари файлове, които вече не използвате, подсещайки Ви за това. Така винаги ще имате място за нови файлове и често използваните такива. Файловете в кошчето, по-стари от 30 дни, автоматично се изтриват.

Картина в картината. Работите над проект, но любимото Ви предаване е започнало или искате да гледате интересен клип. Правете и двете едновременно! Сега можете да отворите прозорец от Safari или iTunes върху full-screen приложение, с което работите. Сложете прозореца с видеото където Ви е удобно и работете гледайки баскетболен мач например.

Picture-in-Picture

macOS Sierra ще Ви разкрие още много преимущества тази есен, когато всеки потребител ще може да ъпгрейдне своя Мас с най-новата операционна система на Apple.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *