MacBook Pro 2020 – какво очакваме

MacBook Pro е несъмнено една от най-популярните серии лаптопи.
След обявяването на MacBook Pro 16” през 2019 година, модела се изстреля към върха в класациите за най-добри лаптопи. Обновяване на MacBook Pro 13” през 2020 година също наближава. Очакваме това да се случи края на другия месец.

По непотвърдени данни, събитието на Apple ще се състои на 31ви март 2020 година. На това събитие очакваме и представяне на нови iPad Pro.
Apple пусна на пазара новият MacBook Pro 16” без официално представяне, така че не е невъзможно да ни изненада и с нови MacBook Pro 13” дори и преди 31ви март.

Говори се, че новите модели ще са оборудвани с 10-то поколение Intel Ice Lake процесори, едни от най-производителните процесори. Повече производителност никога не е излишна.

Що се отнася до цената, последните години Apple следва тенденцията, че новите продукти са на същата или малко по-висока цена спрямо старите модели, така че и този път намаление едва ли е има. MacBook Pro 16” замени MacBook Pro 15” на абсолютно същата цена, но пък за сметка на това хардуера е подобрен и увеличен като параметри. Така, че за същите пари потребителите получиха по-добра конфигурация.

Най-значителната промяна в дизайна, която ще зарадва всеки потребител, е промяна на клавиатурата. Всички знаем какво проблеми имат клавиатурите на MacBook Pro 13”. За щастие MacBook Pro 16” е с обновена клавиатура и всички дефект са изчистени. Сега очакваме същото да бъде приложено и в новите модели MacBook Pro 13”. Още по-хубаво ще е ако и клавиатурите на MacBook Air бъдат обновени.

Другото, което по логика следва, е увеличаване на размера на дисплея, както се случи при Macbook Pro 16”. Сега очакваме новият модел да е с 14-инчов дисплей и същият размер на корпуса. Или ако компанията реши да запази размера на дисплея 13”, тогава корпуса следва да бъде намален. Остава съвсем малко време и ще научим какво ни е подготвила компанията този път. Със сигурност Apple отново ще ни очарова с прекрасни нови продукти.

За повече новини, следете нашият блог.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *