MacBook Pro 16” – дизайн, мощ и брилянтна клавиатура

Ако искате да притежавате най-добрият лаптоп на Apple, то тогава MacBook Pro 16” е правилният избор!

През годините Apple имаше някои затруднения – с клавиатурите, с Touch Bar-a, и липсата на физически Esc бутон. Мнозина смятаха клавиатурата за страхотна, докато не се появиха някои дефекти в нея. Други пък смятаха, че Touch Bar-a не е толкова ефективен, трети имаха нужда от физически Esc бутон и премахването му с навлизане на Touch Bar бе голям недостатък за тях.

Наскоро пуснатият на пазара MacBook Pro 16” премахва всички тези недостатъци, от които потребителите страдаха последните години. Той е с нови функционалности, нова технология на клавиатурата, вече физически Esc бутон и не на последно място – по-голям дисплей!

MacBook Pro 16” следва същият елегантен дизайн на серията, както до сега – алуминиев корпус в прекрасен цвят Space Gray или Silver, с мощни високоговорители от двете страни, солиден и много надежден. Качеството е ненадминато, всеки елемент си пасва перфектно в него. А отварянето на капака е толкова лесно, че можете да го направите и с една ръка (за други марки лаптопи в повечето случай се изисква повече усилие за това). И същевременно много лек само 2 килограма!

Този невероятен лаптоп е с Retina Display и много тънка рамка покрая. В сравнение с MacBook Pro 15”, MacBook Pro 16” е с доста по-тънка рамка, така че по-голямото работно пространство е поместено в почти същият размер на корпуса като на MacBook Pro 15”.

Другата голяма промяна при MacBook Pro 16”, е клавиатурата. Ако погледнете по-отблизо, ще забележите, че Touch Bar-a е по-къс от преди. И най-накрая от лявата му страна е поместен физически Esc бутон!

От дясната страна на Touch Bar-a има и друга промяна – още един бутон с интегриран Touch ID сензор, който преди също беше част от Touch Bar-a. Това разположение на новите бутони придава и симетрия във визията.

Портовете остават непроменени – четири USB-C порта – два от ляво и два от дясно на корпуса, и жак за слушалки.

Друга основна промяна е клавиатурата. Ако следите историята на MacBook Pro серията ще знаете, че преди четири години когато за последно scissors-switch клавиатурата бе използвана в производството, тя бе световно призната за най-добрата клавиатура на лаптоп произвеждана някога – лесни за намиране бутони, оптимален комфорт и разбира се подсветка! През следващите години scissor-switch клавиатурата бе заменена с winsome-sounding butterfly система. Тази система не стана толкова популярна и обичана, особено когато в процеса на експлоатация клавишите започнаха да стават по-шумни и да залепват. През 2019 година клавиатурата отново бе обновена на новите MacBook Pro, което реши повечето затруднение налични до този момент. Тя е сходна с тази на iMac – Magic Keyboard, и създава усещане подобно на стария вариант на клавиатурата, която всички обичахме. Отне известно време, но отново имаме удобна, надеждна клавиатура под пръстите си.

Дисплей – най-големият Retina дисплей на Мас лаптоп изглежда фантастично! Въпреки, че разликата между MacBook Pro 15,6” и MacBook Pro 16” е по-малко от инч, визуално има осезаема разлика. Хубавото е, че размера на корпуса не е променен драстично, което запазва лекотата и комфорта при пренасяне на този лаптоп. Едно от големите преимущества е True Tone технологията вградена в дисплея – цветовете изглеждат реалистично, а яркостта се адаптира автоматично спрямо околната светлина.

MacBook Pro серията винаги е била най-производителна, но и най-скъпата. MacBook Pro 16” следва тази традиция. Има 6 или 8 ядрен Intel процесор и достатъчно RAM памет – 16GB. Ако базовата конфигурация не Ви е достатъчна, можете да ъпгрейднете с по-мощен процесор или повече RАМ памет, както и по-голям обем дисково пространство за съхранение на всички Ваши файлове. На MacBook Pro 16” може да бъде инсталиран до 8TB SSD диск! А RAM паметта може да бъде ъпгредната до 64BG!

По-мощен лаптоп, по-голяма батерия. MacBook Pro 16” е с 100Wh батерия, която може да издържи до 11 часа с едно зареждане! Портовете също са обновени за да могат да предоставят по-бързо зареждане в сравнение със старите модели от серията.

MacBook Pro 16” не е евтин, но си струва цената! Той определено има доста преимущества спрямо своят предшественик MacBook Pro 15”, който бе на сходна цена. Комбинацията от всички тези подобрения и невероятен хардуер – по-голям дисплей, подобрена и по-надеждна клавиатура, невероятен дисплей, голяма батерия, правят MacBook Pro 16” неустоим за потребителите!

Ако и Вие искате да се сдобиете с един от тези невероятни лаптопи, подходящи както за професионална, така и за любителска употреба, можете да го направите като поръчате от NovMac.com

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *