MacBook Air 2018 или MacBook Pro 2017?

През месец октомври 2018 година Apple ни представи своя нов модел MacBook Air. Ъпгрейда на тази серия бе добре дошъл след толкова време в затишие.

Каква е разликата между MacBook Air от 2018 година и MacBook Pro без Touch Bar.

Да започнем от цената. Разликата в цената между MacBook Air 13” Retina Display Dual-Core i5 1.6GHz/8GB/128GB SSD и MacBook Pro 13” Retina Display Dual-Core i5 2.3GHz/8GB/128GB SSD е 340 лева (без промоционални условия за закупуване). За малка разлика в цената получавате по-мощен лаптоп.

Разликата в размера и теглото между двата модела се състои в това, че MacBook Air е 120 грама по-лек от MacBook Pro-то. Но пък в най-високата си част MacBook Air е 0.07см по-висок от MacBook Pro. Преди време разликата в размер и тегло между двете серии беше доста голяма, но сега вече Apple произвежда своите модели максимално тънки и леки за удобството на потребителите. Така че, без значение кой от двата модела ще изберете, няма да е трудно преносим.

Дисплей – MacBook Air 13” и MacBook Pro 13” без Touch Bar са с ретина резолюция 2560-на-1600 пиксела. Разликата тук е в яркостта и цветовете. MacBook Pro е с по-добра “wide p3” цветова гама според характеристиките от производителя. Също така става по-ярък при 500 nits, в сравнение с 300 nits при MacBook Air. Тази разлика е почти незабележима за потребители, освен ако не сте професионалист в областта.

Процесор – новите MacBook Air са с последно поколение Intel процесори. Въпреки това, процесорите на MacBook Pro 13” са малко по-мощни. MacBook Air серията използва “Y” чипове, докато MacBook Pro са с “U” чипове. Разликата е в това, че те предлагат повече мощност въпреки, че се нагряват повече, но охлаждането на MacBook Pro е пригодено процесора да не прегрява.

И двата модела имат своите предимства. За по професионални цели, нашият екип препоръчва да изберете MacBook Pro серията. MacBook Air от своя страна би бил прекрасно допълнение към Вашето работно място и ще се справи с ежедневни задачи без затруднение.

Ако се нуждаете от допълнително съдействие и консултация, не се колебайте да се свържете с нас! Нашите консултанти са на Ваше разположение! Очакваме Ви!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *