iPhone 4S – това което е вътре има значение

Ако сте се надявали да видите нов iPhone 5 вчера, вероятно сте малко разочаровани. Вместо това, Apple анонсира iPhone 4S, който изглежда точно като iPhone 4 – отвън. Отвътре – съвсем друга история. Това е и съобщението което Apple опита да предаде на вчерашното събитие. Нека все пак видим какво има вътре в iPhone 4S.

Първо и най-важно – iPhone 4S е задвижван от нов процесор – A5. Това е двуядрен процесор, до два пъти по-бърз от сегашния A4 който е в iPhone 4, и със седем пъти по-бърза графична обработка. Също така Apple съобщи за по-бърз интернет на новото устройство – максимални скорости от 14.4 Mbps при „сваляне“ и 5.8 Mbps при „качване“. Животът на батерията е по-дълъг – 8 часа време за разговори при 7 часа на iPhone 4, но пък времето „в изчакване“ е по-малко, само 200 часа, при 300 на iPhone 4.

Второ, телефонът включва CDMA/GSM чип за различните мрежи. Това означава, че Apple няма да прави два различни модела телефон за различните мрежи, което пък води до възможността за по-добра цена на новото устройство. Антената също е с нов дизайн за да продобри качеството на разговора. Всъщност iPhone 4S има две антени като може автоматично да превключва между тях.

Трето, камерата е много по-добра. Не само защото това е 8-мегапикселов сензор с 60% повече пиксели от този в iPhone 4, а защото е проектиран да прихваща 73% повече светлина 33% по-бързо. Тъй като камерата е една от най-използваните екстри на телефона, вече с повторно натискане на home бутона ще се включва тя, като времето за зареждане до първата снимка е 1.1 секунди и по половин секунда за всяка следваща снимка. Също може да записва 1080p видео.

Това е хардуера. iPhone 4S идва с iOS 5, всички вградени приложения с интегриран iCloud, както и AirPlay.

Но може би най-интересната новост при iPhone 4S е Siri Assistant – гласово контролиран асистент който можете да потърсите по всяко време като задържите home бутона за няколко секунди. Можете да го попитате за времето, часа, посоката, да запише събитие в календара, да отговори на съобщение, да пусне песен в iTunes или да зададе фактологически въпрос към Wolfram Alpha. Всичко това с гласови команди.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *