iPhone 11 Review

iPhone 11 е „най-популярният смартфон в света“

Новите данни, публикувани от Omdia, казват, че iPhone 11 е на най-популярния смартфон в света. Според данните Apple достави 19.5 милиона iPhone 11 устройства през първото тримесечие на тази година.

За незапознатите, Omdia е изследователската компания, създадена след сливането на научноизследователския отдел на Informa Tech и придобиването на IHS Markit.

Докладът обяснява:

Въпреки опустошителното въздействие на коронавируса върху потребителското търсене, доставките на iPhone 11 на Apple през първото тримесечие на 2020 г. надхвърлят общия си брой за доставки на iPhone XR през първото тримесечие на 2019 г. с близо 6 милиона бройки.

Top 10 model in Global Smartphone Shipments
Top 10 model in Global Smartphone Shipments

 

 

 

 

 

 

 

Диаграмата, показана по-горе от Omdia, подчертава огромната преднина, която има iPhone 11 в сравнение с другите смартфони на пазара. Също така е забележително, че четири варианта на iPhone се класират в топ 10:

Това представлява значително подобрение в резултатите на компанията след първото тримесечие на миналата година, когато iPhone XS и XS Max не се класираха сред първите 10 модела. IPhone XR беше единственият нов модел, който се появи в топ 10 по това време. Тази година обаче и трите новоиздадени модела достигнаха Топ 10.

Анализаторите на Omdia похвалиха баланса в цените, който Apple има със сегашната си iPhone линия. Новият iPhone SE от $ 399, следван от iPhone XR при $ 599, iPhone 11 за $ 699, iPhone 11 Pro за $ 999 и iPhone 11 Pro Max за $ 1 999. Цените са в Съединените Американски Щати без данъците (state tax) приложими в съответния щат.

Можете да прочетете пълния доклад за Omdia по-долу:

iPhone 11 надминава iPhone XR, за да се превърне в най-популярния модел смартфони в света през Q1

Galaxy S20 Plus 5G на Samsung е водеща сред 5G смартфоните

LONDON (26 май 2020 г.) – В класацията за най-популярен смартфон в света изглежда, че единствената конкуренция, която Apple има в наши дни, е самата Apple – с iPhone 11 получил превес по продажби от своя предшественик iPhone XR в първа четвърт.

Apple достави 19,5 милиона iPhone 11s през периода от януари до март, както се съобщава от отчета на Omdia Model Market Market Tracker Q1’20. Въпреки опустошителното въздействие на коронавируса върху потребителското търсене, доставките на iPhone 11 на Apple през първото тримесечие на 2020 г. надхвърлят общия си брой за доставки на iPhone XR през първото тримесечие на 2019 г. с близо 6 милиона бройки.

„Повече от пет години – дори на фона на изместващите се условия на безжичния пазар и глобалната икономика – едно нещо остава последователно в бизнеса със смартфони: Apple заема или първо, или второ място в глобалната класация за доставки на Omdia“, каза Джуси Хонг , директор на изследванията за смартфони в Omdia. „Успехът на Apple е резултат от стратегията да предлага сравнително малко модели. Това позволи на компанията да съсредоточи усилията си върху малък брой продукти, които се харесват на широка аудитория от потребители и се продават в изключително големи обеми. “

IPhone 11 удря „сладкото място“ при смартфоните

Apple успява да постигне правилния баланс от ценообразуването и функциите при iPhone 11, като гарантира привлекателността на смартфона.

При старта си iPhone 11 беше с цена 50 долара по-малко от своя предшественик, iPhone XR. Въпреки по-ниската цена, iPhone 11 разполага с двойна камера, която представлява значително надграждане в сравнение с конфигурацията с един обектив за iPhone. Това подобрение е изключително привлекателно за потребителите, като стимулира увеличаването на продажбите.

Galaxy A51 на Samsung е на второ място в класацията на смартфоните, като през първото тримесечие е доставил 6.8 милиона бройки. Samsung запази втората позиция тази година, като успешно замени модела №2 от предходната година, Galaxy J4 Plus.

Най-забележителните резултати през първото тримесечие обаче бяха предоставени от китайския OEM Xiaomi. Смартфоните Redmi Note 8 на Xiaomi и Redmi Note 8 Pro достигнаха третата и четвъртата позиция с доставки съответно 6,6 милиона и 6,1 милиона единици. Това е първият път, когато моделите Xiaomi са на трето и четвърто място по доставки през първото тримесечие.

Моделите на Apple и Samsung попълват първите 10 в класацията

Всички четири модела на Apple се класираха в топ 10. iPhone 11, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max и iPhone 11 Pro се класираха съответно на първо, пето, шесто и осмо място.

Това представлява значително подобрение в производителността на компанията след първото тримесечие на миналата година, когато iPhone XS и XS Max не се класираха сред топ 10-те модела. IPhone XR беше единственият нов модел, който се появи в топ 10 по това време. Тази година обаче и трите новоиздадени модела направиха Топ 10.

Samsung също постави поставените модели в топ 10. Въпреки това, Galaxy S20 + 5G на Samsung беше единственият смартфон от водещата линия на компанията, който направи оценка. Останалите модели на Samsung сред топ 10 бяха устройства от среден клас и нисък клас.

„Водещата серия Samsung Galaxy S, която беше пусната в началото на годината, е изправена пред натиск върху своите доставки“, каза Хонг. „Samsung се стреми да увеличи броя на моделите от серията Galaxy, разредени обемите на доставките за отделните му смартфони. Нещо повече, увеличените цени на новите телефони изтласкаха цената на водещите модели на Samsung извън сферата на масовата привлекателност на потребителите. “

5G на Samsung

Samsung беше много по-добра в сегмента на смартфоните с 5G. Galaxy S20 + 5G на компанията зае короната сред 5G смартфоните, доставяни по целия свят през първото тримесечие.

Mate 30 5G и Mate 30 Pro 5G на Huawei заеха втората и третата позиция. Повечето от 5G моделите на Huawei бяха изпратени на китайския вътрешен пазар, а доставките рязко се увеличиха с разширяването на китайския пазар 5G. Samsung пуска и продава 5G смартфони в повечето региони, където се предлагат 5G услуги и мрежи, т.е. в САЩ, Европа и някои части на Азия.

С пандемията COVID-19 обаче се очаква този пазар на смартфони да се свие тази година. Забавянето на темповете на разширяването на 5G е неизбежно в много страни.

Едно изключение е Китай, където пазарът на смартфони се възстановява бързо от март. С агресивни промоции на 5G смартфони от китайски OEM производители, Omdia очаква класациите на 5G смартфоните скоро да бъдат доминирани от китайските OEM производители.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *