iPad 2 на части – по-голяма батерия, 512MB рам

Веднага след като Apple пусна iPad 2 в Петък, iFixit разглоби новото устройство и установи доста по-голяма батерия (спрямо първия модел iPad) както и 512MB РАМ памет.

След като завърши разглабянето в Петък, iFixit даде на новия iPad 2 оценка 4 от 10 възможност за ремонтиране. Оказа се, че тъч-скрийн таблета съдържа само стандартни Philips болтчета, но пък батерията му е здраво захваната за задния капак.

Wi-Fi устройството на iPad 2 е нова версия – номер на модела A1395. За справка на оригиналния iPad Wi-Fi устройството беше с номер А1219, а на iPad 3G бе А1337. iFixit потвърди (чрез софтуер), че таблета има 512MB РАМ памет.

За разлика от първия iPad, който iFixit описва като модел „с прекрасна симетрия“, iPad 2 се разглабя с поялник, тъй като предния панел е директно запоен за корпуса, а не захванат със щипки.

Li-Ion-полимерната батерия на iPad 2, която е изградена от три клетки, е 3.8 волта, 25 ват-часа, малко повече от батерията на първия iPad – 3.75 волта, 24.8 ват-часа. Както и при първия iPad, Apple обяви „до 10 часа“ живот на батерията на iPad 2.

При разглабянето е установено, че дънната платка на таблета е с вграден Apple 1GHz A5 процесор (APL0498), Toshiba NAND Flash памет, и други чипове на Apple и Texas Instruments.

„А5 процесорът има дата на производство от края на Януари и средата на Февруари 2011г. Изглежда, че производството е започнало в последния момент.“

iFixit откри, че Apple отново се доверява на Broadcom за повечето от чиповете на тъч-контролера на iPad 2, както и за „Wi-Fi/Bluetooth/FM комбо-чипа“ който „задвижва“ Wi-Fi картата.

Освен това е установено, че LCD компонента на iPad 2 е дебел само 2.4mm, а стъкления панел – 0.62mm. За сравнение, при оригиналния iPad размерите бяха 3.2mm LCD и 0.85mm стъкло.

Пускането на iPad 2 в Петък образува дълги опашки пред Apple магазините и въпреки информацията за „огромна производствена линия“, само часове след началото на продажбите Apple обяви време за доставка от „2-3 седмици“.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *