iOS 14 ще поддържа всички устройства, които изпълняват iOS 13

Всички чакаме обявяването на iOS 14, следващата основна актуализация от Apple, по време на WWDC по-късно този месец, уебсайт за новини на Apple. Източниците споделят, че всички съществуващи устройства на iOS 13 iPhone и iPod touch ще могат да се актуализират до iOS 14.

Ако приемем, че докладът е точен, това означава, че Apple няма да оставя устройства извън  голямата актуализация на софтуера за iOS тази година. Когато става дума за слуховете за Apple нищо не е сигурно, но миналата година се смяташе, че iPhone 5s и iPhone 6 няма да получат актуализации след iOS 12.

Изглежда, че Apple ще продължи да поддържа iPhone 6s и iPhone 6s Plus за още една година, които бяха пуснати за първи път през 2015 г. Въпреки това можем да сме убедени, че iOS 14 ще бъде края на пътя както за серията 6s, така и за оригиналния iPhone SE (който използва същия чип A9).

Apple ще обяви iOS 14 като част от своите съобщения за WWDC. Тази година WWDC стартира на 22 юни и е само онлайн събитие заради пандемията COVID-19.

Остава да видим какво точно ще включва актуализацията на iOS 14, когато става дума за нови функции. По-рано тази година в ранните вътрешни версии на iOS 14, показваха нов изглед на началния екран, ново приложение с AR и функция за фрагменти на приложения.

Очакваме също така Apple да представи нови операционни системи macOS (macOS 10.16), Apple TV (tvOS 14) и Apple Watch (watchOS 7) на WWDC. Има вероятност да има и основна актуализация на софтуера за HomePod, за да поддържа функции като Spotify поточно, като слуховете има и за ново устройство „HomePod mini“, през есента.

Ще се опитаме да Ви информираме и да осигурим пълно покритие на всички нови софтуерни анонси, докато се случват. Следвайте нашите постове, след като WWDC стартира по-късно този месец.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *