Magic Keyboard за iPad Pro trackpad

iFixit разкрива механизма на тракпада в Magic Keyboard за iPad Pro

iFixit успя да разглоби и да направи преглед на тракпада на iPad Pro Magic Keyboard, като разкриват и няколко интересни подробности за аксесоара.

По-рано Ви запознахе със серия от рентгенови снимки, разкриващи устройството на новия популярен аксесоар Magic Keyboard за iPad Pro.

Рентгеновите снимки са помогнали на iFixit да разглобят тракпада на Magic Keyboard, като са използвали малко нагряване при отваряне на корпуса.

След отстраняване на монтажното лепило iFixit установява, че тракпадът всъщност е само един бутон с „елегантна система от лостовете“. Преди това се предполагаше, че тракпадът има поне няколко физически бутона.

„Когато прилагате натиск в близост до центъра, независимо дали отгоре, в средата или отдолу в центъра, директно натискате бутона“, споделят iFixit. „Натиснете ли обаче горе, отдолу или някой от ъглите и системата с лостовете се задейства.“

Лостовия механизъм всъщност притиска контактната повърхност в центъра, което води до щракване. iFixit също отбелязва, че лостовата система покрива повърхността на тракпада, заедно с ъгловите зони. За разлика от повечето тракпади, бутоните и окабеляването са вградени в горната част, докато тук те са в шасито на аксесоара. Тази промяна в дизайна позволява равномерно разпределение в цялата площ на тракпада.

iFixit отбелязва, че тракпадът е единствената част, която може да бъде достигната без голямо разглобяване в Magic Keyboard. Това вероятно е последната стъпка, преди да могат да публикуват пълно ръководство за ремонт на Magic Keyboard за iPad Pro.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *