Apple Watch 6

Apple Watch Series 6 и watchOS 7 още това лято, какво очакваме.

Следващият Apple Watch, който вероятно ще се нарича Apple Watch Series 6, ще предлага нови функции за психично здраве.

Apple Watch Series 6 ще има чип S6 и по-дълъг живот на батерията.

По отношение на функциите за наблюдение на здравословните показатели се очаква проследяване на съня, импулсов оксиметър (импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород) и още нещо, наречено „откриване на аномалии в психичното здраве“.

Очакват се също разширения на възможностите за мониторинг на сърдечния ритъм, като например способност за идентификация на потенциални симптоми на тревожност при хората, които го носят.

Добавянето на проследяване на качеството на съня към Apple Watch е тема, която се обсъжда отдавна.

Ето и нещата, които очакваме да бъдат обявени в watchOS 7.

  • Проследяване на съня
    Персонализирана цел за сън в приложение Health
    Очаква се и новото приложение за сън
    „Изтекъл“ код на iOS 14  и по-късно потвърден от няколко източници предостави нови подробности за watchOS 7, включително, че той ще работи с нова персонализирана „цел“ за сън в приложението Apple Health на iPhone, с цел подобряване на продължителността на вашия сън и неговото качество.

Новото приложение на Sleep от Apple „изтече“ миналата есен, както и функцията за проследяване на съня, наречена Time in Bed tracking. По онова време, според докладите, тази функция за проследяване на съня ще може да следи качеството на съня чрез сензори в Apple Watch. Той ще регистрира движението, сърдечната честота и шума на потребителя и след това всички тези данни ще бъдат доставени в приложението Health и ще бъдат предоставени в новото приложение за сън за часовника.

Приложението Sleep трябва да служи за преглед на моделите на сън с напомняния за лягане. Когато се пусне с функцията Time in Bed, може да се появи и ново лице на часовника. Първоначално Apple трябваше да развие и представи всичко това до 2020 г.  Това, за съжаление не се се случили.

  • Инфограф циферблат
    watchOS 7 ще представи нов циферблат на часовника, наречено Infograph Pro и ще има функция тахиметър. Използва се за измерване на скоростта и разстоянието въз основа на времето за пътуване. Обикновено е функция за аналогов часовник, така че ще бъде интересно дали Apple наистина ще го приложи за Apple Watch.
  • Международен циферблат
    Още един нов циферблат за часовника. Нарича се International – потребителите могат да изберат любимата си страна като циферблат на часовника, което ще показва версия на този флаг като фон.
  • Снимките като циферблат
    WatchOS 7 може дори да ви позволи да създавате персонализирани циферблати с изображения от приложението Photos на iPhone или Apple Watch. Изтеклият код на iOS 14 предполага, че ще можете да задавате отделни снимки или групи снимки, които се въртят всеки път, когато лицето на часовника се активира с натискане, щракване или повдигане на китката. Можете дори да използвате споделен семеен албум като лице за гледане със снимки, добавени от други членове на семейството.
  • Споделяне на циферблата на часовника
    Споделяне на циферблата на часовника с приятели
    Споделянето става чрез приложението Watch
    Изтеклият код на iOS 14 дава основания да се смята, че watchOS 7 ще ви позволи да споделяте циферблата на часовника с приятели чрез приложението за преглед в iOS.
  • Родителски контрол и училище
    Apple развива управлението на Apple Watch за децата, използващи iPhone на родителите. Това ще предложи и родителски контрол, като например управление на доверителни контакти и музика. Друга нова функция за родителски контрол, наречена Schooltime, дори ще позволи на родителите да управляват кои приложения и усложнения могат да се използват през определени часове на деня (например в училище).
  • Изследване на ниво на кислород в кръвта
    Apple работи върху функция, която ще позволи на Apple Watch да се изследват нивата на кислород в кръвта, според изтеклия код на iOS 14. Тогава Apple Watch може да Ви помогне да видите дали сте застрашени от спиране на дишането или сърдечната дейност. Ако сте спортист, бихте могли да видите как се справяте.

Понастоящем Apple Watches Series 1 и по-новите 3,4,5 могат да уведомяват ползвателите, когато открият „неправилни“ сърдечни ритми чрез функция на ЕКГ. Apple Watch може също да изпраща сигнали, когато сърдечната честота на ползвателя остане над или под нормите.

  • Нов контролен център
    Нов режим на заспиване и превключване на шума също като част от контролният цетър на часовника.

Според нас разработката на софтуер за разпознаване на лица в Apple Watch Series 6 може да го направи много по-различен от останалите смарт часовници, нещо което никога досега не е прилагано. Ако удостоверяването на парола се премахне от Apple Watch Series 6 и се използва Facial ID като мярка за сигурност, това може да отвори възможност Apple Watch 6 да поддържа смартфони с Android.

Ще ви държим в течение, когато научим повече. Очакваме Apple Watch 6 да бъде представен по време на WWDC 2020 това лято.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *