Apple Campus 2 се строи с невероятно внимание към детайлите

Новата централа на Apple се строи в Cupertino, California. В нея ще работят 14 200 служителя.

Според данни подадени от настоящи и бивши служители по проекта, Apple Campus 2 се строи с огромно внимание към всеки детайл.

Първоначално новата база на Apple трябваше да бъде завършена през 2015 година. Една от причините в забавата в строителството е, че Apple обръща лудо внимание на всеки детайл, все едно конструира нов продукт и той трябва да бъде перфектен. Например, няма вентилационни отвори или тръби, които да се виждат. Създадено е упътване от 30 страници какъв дървен материал трябва да се използва в сградата.

На по-ранен етап, строителните екипи бяха инструктирани, че покривните панели трябва да са от полиран бетон както отвън така и от вътре, също както жака за слушалките на iPhone – завършен продукт. Всички панели трябва да минат двойно одобрение от екипа на Apple– веднъж в магазина, след това още веднъж на строителната площадка. “Нещата, който не се виждат, те всички имат значение за Apple.”

Едно от най-объркващите неща за строителите бе, че Apple искат вратите да са перфектно гладки и без прагове. Причината е, че ако трябва инженерите да внимават всеки път когато преминават през тях, това е разсейващо от работния им процес и води до загуба на време и пари.

Главната сграда е облицована отвън с извито стъкло, най-голямото парче извито стъкло в свята, наподобявайки някой от продуктите на компанията, а околността ще бъде засята с хиляди дървета.

Сградата отвътре е като шедьовър, перфектна до милиметър. Всички работници работят с ръкавици само за да не повредят деликатните повърхности. Brett Davis споделя: “ Това е като картина, която не искаш да докоснеш. Определено е нещо, което си заслужава да се види, ако те допуснат вътре”.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *